Aarschot – Frituur Danny

Aarschot – Frituur Danny

Bezocht op: 07/04/17

Adres:
Leuvensestraat (zonder nummer), 3200 Aarschot

Ma – vr: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 23u
Za – zo: gesloten

Afspraak met ex-studiegenoot Sander in het centrum van Aarschot. Sander woont in Tremelo ('de witte gemeente'), maar kent de regio rond Aarschot en haar frietkoten vrij goed. 'Always trust a local', denk ik dan. Frituur Danny is een opvallend klein frietkotje in de Leuvensestraat en ligt op een paar minuutjes wandelen van het commerciële centrum van de stad. De naam hangt nergens aan de gevel, maar je herkent het groene kotje meteen.

Het aanbod is zoals verwacht niet zo groot als in een doorsnee frituur. Je kan kiezen uit een klein of een groot pak frieten en voor de rest zijn er vooral veel vlezekes. Ik zie slechts 3 vegetarische opties op het menu staan. Enfin, ik geef het maar mee voor de vegetariërs onder ons. De uitbater is een vriendelijke man die alle bestellingen opneemt zonder iets op te schrijven. Hij slaagt er bovendien in om in zijn eentje alles gecontroleerd en redelijk snel door te geven.

Een klein bakje frieten met mayonaise en een Bicky Rib kosten hier ietsje meer dan elders, maar prijs-kwaliteit gezien valt het nog redelijk goed mee. Over de portie heb ik alvast niet te klagen, die is meer dan redelijk. De frietjes plakken hier en daar per 2 samen, maar zijn wel lekker krokant en best goed van smaak. De Bicky Rib is volledig in orde. We kunnen dus besluiten dat ons bezoek aan Frituur Danny best wel in orde was.

Sander, bel je mij nog eens als je in het Brabantse om frieten gaat?

Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,80 Bicky Rib: € 3,20
  = € 6,30  

Pluspunten: vriendelijke uitbater, efficiënte bediening
Minpunten: beperkter aanbod, enkel zitplaatsen buiten

Capaciteit: 16 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 3,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 16/20

frietf