Antwerpen – Baraque Friture

Antwerpen – Baraque Friture

Bezocht op: 27/08/17

friet met stoofvlees

Adres:
Marnixplaats 10, 2000 Antwerpen

Ma – zo: 17u – 0u00

Baraque Friture opende – vrij symbolisch – op 21 juli haar deuren op het hippe Antwerpse Zuid. De zaak bevindt zich in het pand waar vroeger café Neptune gehuisvest was. Het draait er ook niet enkel om de frietjes; met Baraque Friture willen de eigenaars de oerdegelijke Belgische klassiekers terug in de spotlights zetten. De zaak wordt dan ook als een 'fine dine friterie' voorgesteld. Concurrentie voor Sergio?

Je kan ter plaatse eten of via een venster aan de straatkant bestellen om mee te nemen. Een kleine friet of een mini kan je hier niet krijgen, je hebt wel de keuze uit groot, groter, grootst, een halve kg casserolle of een kilo. Bij Baraque Friture staan de gerechten centraal. Denk daarbij maar aan balletjes in tomatensaus, stoofvlees, vol-au-vent. Het is opvallend dat er geen bereidingen in de prijsklasse van 4 tot 7 euro op de kaart staan. Je wordt dus wat in de richting van de warme specialiteiten geduwd. Geen hamburger van het huis, dus kiezen we voor een portie stoofvlees met witloofsla. Het volledige menu vind je hier.

Als je ter plaatse blijft eten, bestel je binnen aan de toog en krijg je een tafelzoemer mee. Na een hele poos op het terras te hebben gewacht, kwam de bediening melden dat die van ons niet was ingesteld. Foutje, kan gebeuren. De frieten hebben een dikte van 12 mm en zijn goed gebakken. De tartaar bevat voldoende stukjes ajuin en augurk, wat me tevreden stelt. Het stoofvlees van West-Vlaams Rood is nagenoeg perfect. Als afsluiter bestel ik nog een portie wafeltjes (€ 5,90) en een ginger & orange lemonade (€ 3,50). Wanneer ik mijn wafeltjes aan de toog afhaal, blijkt dat ze mijn lemonade vergeten zijn. Opnieuw: geen onvergeeflijke fout, maar het is wel niet zo aangenaam.

Deze zaak heeft enorm veel potentieel door de lekkere verse bereidingen en de schitterende locatie. Baraque Friture heeft een klein beetje last van de onvermijdelijke groeipijntjes, maar mits voldoende begeleiding van het personeel zal dit in de toekomst snel verleden tijd zijn.

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in de stad Antwerpen: Frites Atelier (17/02/17).
  • Eerste frituurbezoek in de stad Antwerpen: De Jean (14/10/16).
 Groot: € 2,40 Tartaar: € 0,90 Stoofvlees: € 9,00
  = € 12,30  

Pluspunten: kwalitatief goede huisbereidingen, ligging
Minpunten: bediening laat enkele steekjes vallen

Capaciteit: 20 binnen, 50 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 3,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 15,5/20

frietf