Antwerpen – Frituur Chips

Antwerpen – Frituur Chips

Bezocht op: 03/02/19

rundsburger, friet

Adres:
Sint-Antoniusstraat 35, 2000 Antwerpen

Ma – di: gesloten
Wo – do: 17u – 22u
Vr – za: 11u30 – 14u en 17u – 22u
Zo: 17u – 22u

Frituur Chips is een hippe Antwerpse frituur in de Sint-Antoniusstraat. Voor wie dit niet weet zijn: deze straat verbindt de Kammenstraat met de Nationalestraat, u allicht bekend. Ideaal gelegen dus voor wie zich in de wijk Sint-Andries of de nabijgelegen Theaterbuurt bevindt. Tal van online reviews zijn zeer lovend over deze zaak; ook enkele kennissen bestempelen de frituur als een must-do voor frietliefhebbers. We kregen stilaan zo'n voorgevoel dat dit een interessant bezoekje ging worden.

Het aanbod van Frituur Chips is alvast een mooi begin: de klassieke frituursnacks (waaronder ook verse), vegan en veggie snacks, vegan sauzen, 8 gewone burgers en 5 Bicky's. Bij de burgers heb je ook telkens de optie om er extra kaas bij te nemen. Het wordt gezellig druk wanneer we plaatsnemen, maar het duo achter de toog werkt aan een stevig tempo door zodat niemand echt lang hoeft te wachten.

De frieten zijn van goede kwaliteit en hebben een lekkere smaak. Voor mijn part hadden ze nog net iets langer mogen bakken, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Het broodje van de rundsburger is lekker krokant, de groentengarnituur is opvallend verzorgd en zoveel beter dan de gebruikelijke kropsla met schijfjes tomaat en ajuinringen. Er zit dankzij de saus ook voldoende pit in het geheel en het vlees is goed (= niet te ver) gebakken. De verse garnaalkroket (€ 4) kan ons overigens ook bekoren. Qua smaak en consistentie verdient deze een pluim.

Wel, de buurtbewoners mogen zeker en vast hun pollekes kussen met deze zaak in hun wijk. Frituur Chips heeft enorm veel potentieel en mag zich oprecht bij de betere frituren van de stad Antwerpen rekenen. We zullen hier in ieder geval nog eens langskomen.

 Kleintje: € 2,70 Mayo: € 0,70 Rundsburger: € 4,90
  = € 8,30  

Pluspunten: gezellige frituur, heel wat keuze voor vegetariërs en veganisten, verse snacks
Minpunten: binnen minder geschikt voor grote groepen

Capaciteit: 18 binnen (tijdens de zomer ook 30 buiten)
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf