Antwerpen – Frituur Kattekwaad

Antwerpen – Frituur Kattekwaad

Bezocht op: 06/05/18

Bicky + friet

Adres:
Verbondstraat 112, 2000 Antwerpen

Ma – vr: 11u30 – 0u00
Za – zo: 16u30 – 0u00

Ons bezoek aan Frituur Kattekwaad op 't Zuid brengt veel herinneringen naar boven. Tijdens onze studententijd bezochten we deze frituur meermaals en werd het idee geopperd om eens te beginnen met 'een soort van friturengids'. Ongeveer 3 jaar later zijn we terug, allebei een tijdje student af en druk bezig met het iets minder leuke leven van een volwassen werkmens. Maar bon, we gaan vandaag niet te veel de emotionele klaagtour op. Bovendien hebben we nu onze (online) friturengids!

De Kattekwaad ligt op wandelafstand van de populaire Marnixplaats en Leopold de Waelplaats, de Amerikalei loopt slechts enkele tientallen meters verderop. Parkeerplaats vinden in deze buurt is niet altijd even gemakkelijk, maar mits een beetje handigheid en geduld kan je je auto wel kwijt in 1 van de aanpalende straten. Specialiteiten van het huis: vol-au-vent, goulash, stoofvlees, krabklauwen en calamares met tartaar. De bediening is in het echt plat Antwaarps, volgens chauvinisten de 5e belangrijkste wereldtaal.

Bij goed weer – zoals vandaag het geval is – kan je buiten plaatsnemen op 2 houten banken. Bij slecht weer moet je hopen dat het binnen niet te druk is, er zijn namelijk slechts 9 zitplaatsen aan enkele hoge tafeltjes. Qua structuur mochten de frietjes ietsje steviger zijn, maar de lekkere smaak van de goudbruine frietjes is nog altijd hetzelfde als vroeger. De Bicky Burger werd redelijk bereid, al ben ik meer fan van burgerbuns met sesamzaadjes.

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in de stad Antwerpen: Baraque Friture (27/08/17).
  • 25e keer dat tartaarsaus werd besteld.
 Kleintje: € 2,10 Tartaar: € 0,70 Bicky: € 2,90
  = € 5,70  

Pluspunten: authentieke frituur, ligging
Minpunten: minder geschikt voor grote groepen

Capaciteit: 9 binnen, 12 buiten
Betalen met Bancontact: via de app
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 16/20

frietf