Berchem – Frituur Lescluze

Berchem – Frituur Lescluze

Bezocht op: 03/03/17

Adres:
De Lescluzestraat 2, 2600 Berchem (Antwerpen)

Ma – vr: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 22u
Za: gesloten
Zo: 16u30 – 22u

Frituur Lescluze bevindt zich in de Lescluzestraat in Berchem, vlakbij het Albertpark en de Generaal Lemanstraat, aan de rand van de Singel. Aangezien ik een tijd in die buurt heb gewoond was ik blij verrast toen destijds een oud, bijna bouwvallig frituurtje op een hoek overgenomen en vernieuwd werd. De nieuwe uitbater maakte er in één keer mijn favoriete frituur van.

Vanaf dag 1 was de kwaliteit excellent. Je kon aan de professionaliteit en de liefde voor het vak meteen zien dat dit menens was. De bediening bij Frituur Lescluze is vlot en indien de drukte het toelaat, staat men hier open voor een vlotte babbel. Een pluspunt. De frieten zijn hier krokant en vanbinnen toch zacht genoeg. Hier vind je in je pakje geen tandenbrekers terug (kleine stukjes friet die wel 5 bakbeurten hebben meegemaakt).

Inmiddels heeft Lescluze een tweede grondige vernieuwing achter de rug, met een iets ruimere eetruimte van 4 tafeltjes. In 2016 werd Lescluze door de lezers van Gazet van Antwerpen verkozen tot de beste frituur van Antwerpen. Sindsdien is het er ook aanzienlijk drukker dan in de begindagen, maar dat kan gezien de kwaliteit ook niet verbazen. Voor wie met de wagen komt: parkeerplek in de buurt is een probleem, dus raad ik sterk aan om met de tram (2, 6, 7 of 15) te komen. Te voet of met de fiets komen zijn natuurlijk ook opties.

Je kan alle nieuwtjes, acties, tot zelfs de keuringen van de voedselinspectie op hun Facebookpagina volgen. Het stoofvlees en bepaalde burgers worden hier zelf bereid. Ook is er een assortiment voor vegetariërs voorzien. Men is hier trots op hun koopwaar, en terecht.

Deze recensie is een gastbijdrage door Manuel V. Wil je ook graag eens iets schrijven? Mail dan gerust naar taeyoonm@gmail.com!

Kleintje: € 2,50 Tartaar: € 0,50 Bicky: € 3,00
  = € 6,00  

Pluspunten: kwaliteit van de frieten, eigen bereidingen/specialiteiten
Minpunten: moeilijk parkeren in de buurt, drukbezochte zaak

Capaciteit: 12
Betalen met Bancontact: nee (wel Payconiq)
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

frietf