Boechout – De Locomotief

Boechout – De Locomotief

Bezocht op: 08/12/16

Adres:
Heuvelstraat 63, 2530 Boechout

Openingsuren:
Ma – wo: gesloten
Do – za: 12u – 14u en 17u – 23u
Zo: 12u – 14u en 17u – 22u

De voorbije jaren viel De Locomotief in Boechout meermaals in de prijzen. Op de Horeca Awards 2010 werd de frituur verkozen tot beste frituur van België en kreeg het haar eerste kwaliteitskroontje. In 2011 en 2012 volgden het tweede en derde kroontje. Dit jaar kregen eigenaars Ivo en Pascale hun vierde kroontje; bovendien eindigden ze op de Horeca Awards op de derde plaats in de categorie 'frituur/broodjes/pizza/afhaal'. Daar nog eens bovenop scoorde de zaak driemaal op rij 100% bij de hygiënecontrole. Om maar te zeggen dat De Locomotief toch serieuze adelbrieven kan voorleggen.

Vanavond heb ik een 'date' met oud-studiegenoot Dominic. Aan de vrolijke begroeting van de uitbaters te horen is hij hier blijkbaar kind aan huis. Opvallend is dat er met twee verschillende prijzen wordt gewerkt: ter plaatse 12% BTW, afhaal is 6%. Het volledige overzicht vind je hier. Het komt niet vaak voor en het vergelijken van de 2 verschillende prijslijsten bezorgt me wat hoofdpijn,al vind ik het principe wel begrijpelijk. Voor het vaste recept (zie hieronder) betaal ik € 5,85. Om de sleur van de huisgemaakte tartaarsaus wat te doorbreken, neem ik hier als extraatje de huisgemaakte stoofvleessaus (€ 2,30).

De bediening is zeer vriendelijk en na een kleine 10 minuutjes wachten (5 klanten voor ons) krijgen we onze bestelling. De frietjes zijn wat korter dan bij de gemiddelde zaak, maar wel perfect gebakken en goed van smaak. De Bicky Burger is meer dan behoorlijk en de huisgemaakte stoofvleessaus is gewoonweg zalig. Jup, dit is een topper. In de omgeving van Antwerpen is De Locomotief veel minder bekend dan 't Draakske, maar kwalitatief gezien moet deze frituur zeker niet onderdoen.

Kleintje: € 2,35 Mayo: € 0,75 Bicky: € 2,75
  = € 5,85  

Pluspunten: vriendelijke bediening, goede stoofvleessaus
Minpunten: de verschillende BTW-tarieven zijn begrijpelijk, maar soms verwarrend

Capaciteit: 16 (+ speelhoekje voor kindjes)

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf