Brasschaat – De Friterie

Brasschaat – De Friterie

Bezocht op: 08/10/17

Bicky Burger met friet

Adres:
Ploegsebaan 152, 2930 Brasschaat

Ma – di: gesloten
Wo – zo: 17u – 22u

Waarvoor staat de gemeente Brasschaat zoal bekend? Clichés zoals de villa's, economische vluchtelingen vermomd als rijke Nederlanders, dancing Dixies (!), de 'ockey cleub en vul zelf maar aan. De vraag is: kan je daar ook een goede frituur vinden? Volgens Het Nieuwsblad zou De Friterie de beste frituur van Brasschaat zijn, dus gingen we de proef even op de som nemen.

De frituur bevindt zich op de hoek van de Bethaniëlei en de Ploegsebaan, op een boogscheut van de Bredabaan. Het aanbod is vooral gericht op vleeseters. Naast alle gebruikelijke snacks staan er ook 13 hamburgers en 4 verschillende mitrailletten op het menu. Het is eventjes aanschuiven voor we kunnen bestellen, maar de klanten worden aan een goed tempo bediend.

De Bicky Burger is goed voorzien van saus en gefrituurde ajuintjes, een absoluut pluspunt. Mijn frietbakje is ook goed gevuld met superkrokante goudgele frietjes, die goed van smaak zijn en niet zwaar op de maag liggen. Al deze positieve bevindingen leveren dan ook een meer dan behoorlijke score op voor De Friterie. Daarbovenop tel ik voor de standaardbestelling slechts € 5,30 neer, wat absoluut een goede prijs is.

Weetjes:

  • Gemiddelde van de Antwerpse frituren: 16/20.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: Baraque Friture in Antwerpen (27/08/17).
 Kleintje: € 2,00 Mayo: € 0,80 Bicky: € 2,50
  = € 5,30  

Pluspunten: uitstekende Bicky Burger, budgetvriendelijk
Minpunten: enkel 's avonds open

Capaciteit: 16 + kinderhoekje
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf