Broechem – De Frietbakker

Broechem – De Frietbakker

Bezocht op: 10/12/17

Bicky en frieten

Adres:
Lostraat 25, 2520 Broechem

Ma – di: gesloten
Wo – do: 11u30 – 22u
Vr – za: 11u30 – 00u
Zo: 16u – 22u

Terwijl we op weg zijn naar de Frietbakker in Broechem krijg ik van mijn lief nog een spoedcursus ‘frietrecensies schrijven voor gevorderden’. Niet dat ik er veel van opvang, want ik heb grote honger. Terwijl ik Tae-Yoon ervan verzeker dat het allemaal wel goed zal komen – ik ben immers al vijftig keer mee geweest – maakt mijn maag de aanlokkelijke geluiden van een aangespoelde walvis. Hier is maar één remedie voor: goudgele friet met mayonaise. Of in mijn geval: mayonaise met goudgele friet.

Het eerste wat mij dan ook opvalt als ik met mijn mond vol water de frituur binnenstap, is dat er geen prijslijst aan de muur hangt. Gelukkig eet ik altijd hetzelfde want er staat een flinke rij, waardoor de anders overzichtelijke en propere toonbank van de frituur ons aan het zicht ontnomen wordt. Onze bestelling wordt opgenomen en omdat we onze frietjes ter plaatse opeten mogen we al een tafeltje kiezen. Terwijl we wachten gaat Tae-Yoon over in gidsmodus. Hij vertelt me dat de Frietbakker sinds 2011 de deuren heeft geopend in Broechem én zowel een Bicky Dealer als een Best-Frit frituur is. Naast verse satés kan je er ook de Frietbakkersaus krijgen: zoete mayo met warme curry en gebakken uitjes.

Na een 15-tal minuten wachten beginnen ze aan onze bestelling. Snel, want er stonden zeker 12 mensen voor ons. Tae-Yoon heeft een verse saté (€ 5) besteld en de uitbaatster is zo vriendelijk om hem te vragen hoe het vlees gebakken moet zijn en welke kruiden hij hier graag bij wil. Zo scoort ze bij ons alvast pluspuntjes. – Of er ook zout op de frietjes mag? – Ja graag.

En dan is het eindelijk zo ver, de plateau wordt voor onze neus gezet en terwijl Tae-Yoon rustig foto’s en notities neemt, val ik aan. “Goei frietjes”, zeg ik al schranzend. Goudgeel en krokant langs buiten, met een heerlijke luchtige puree vanbinnen. Ook Tae-Yoon zijn saté is perfect gebakken en ik zie hem verlekkerd lachen als hij opmerkt dat er goed veel saus op de Bicky zit. Hoewel ik veruit de strengste van de twee ben, zijn we het er zeker over eens: De Frietbakker in Broechem gaat met een goed rapport naar huis (en een pluim van de juf).

Deze recensie was een gastbijdrage van Saraï Huysmans.

Weetjes:

  • De tweede Antwerpse frituur met deze score.
  • Slechts 5 van de in totaal 29 Antwerpse frituren deden beter.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: De Friterie in Brasschaat (08/10/17).
 Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,80 Bicky: € 3,10
  = € 6,20  

Pluspunten: attente bediening, lekkere frietjes, mooie porties, aparte bierkoeling (en naar mijn persoonlijke mening de grote pluchen kersteland bij de deur)
Minpunten: geen prijslijst aanwezig

Capaciteit: 12
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

frietf