Dentergem – Dentergems Friet-uurtje

Dentergem – Dentergems Friet-uurtje

Bezocht op: 21/02/17

Adres:
Meulebekesteenweg 4, 8720 Dentergem

Ma: gesloten
Di – wo: 11u30 – 13u30 en 17u – 22u
Do: 17u – 22u
Vr – za: 11u30 – 14u en 17u – 23u
Zo: 11u30 – 14u en 17u – 21u30

Het Dentergems Friet-uurtje, ben ik daar al niet geweest? Dat klopt, maar door mijn eigen onvoorzichtigheid is de oorspronkelijke recensie (met alle info) verloren gegaan. Eerlijk is eerlijk, daarom ben ik op een dinsdagnamiddag terug naar Dentergem gereden. Geografische info: Dentergem ligt aan de oostzijde van de provincie West-Vlaanderen, tussen Zulte en Tielt. Terug naar de frituur zelf: naast het klassieke frituuraanbod is hangt er een suggestiebord met tal van brasseriegerechten op. Nick, de eigenaar, is kok van opleiding en vertelt me dat hij voor zijn suggesties enkel verse producten gebruikt. Op = op. Een ingesteldheid die ik als voormalig kok alleen maar kan toejuichen.

Ik kom echter voor de frietjes, die de vorige keer al dik in orde waren. Het is vandaag niet anders, ik krijg een stevige portie goed gebakken frietjes voorgeschoteld. Het broodje van de Bicky Burger is lekker knapperig en warm, de garnituur is dik in orde. Het is nog vroeg op de avond, dus ben ik voorlopig de enige klant. Nick verstopt zich niet in zijn keuken en de volgende 20 minuten hebben we een leuk gesprek over het reilen en zeilen in de horeca. Voor mij is dat best aangenaam, want alleen eten en wat op je smartphone tokkelen is ook niet zo heel gezellig.

Als ik nog eens in de buurt passeer, zou ik zeker overwegen om eens scampi (ja, zonder -s) of steak te bestellen. Mijn eindoordeel is dezelfde als vorige keer: het was een eindje rijden, maar best de moeite waard. Het gebeurt vaak dat ik half Vlaanderen met de auto doorkruis en me afvraag wat ik in godsnaam aan het doen ben. Maar zo'n fijne ervaring als bij het Dentergems Friet-uurtje doet me dat soort gedachten snel vergeten. Score: een verdiende 18 op 20.

Kleintje: € 2,15 Tartaar: € 0,95 Bicky: € 2,85
  = € 5,95  

Pluspunten: vriendelijke bediening, lekkere tartaarsaus
Minpunten: wc enkel bereikbaar via het terras

Capaciteit: 34
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk

Frietjes: 4/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18/20

frietf