Merksem – Frituur 2170 MxM

Merksem – Frituur 2170 MxM

Bezocht op: 22/06/20

Bicky, bitterballen en kleine friet van Frituur 2170

Adres:
Laaglandlaan 34, 2170 Merksem

Ma en wo: 16u30 – 21u
Di: gesloten
Do – vr: 11u30 – 13u30 en 16u – 22u
Za – zo: 16u30 – 22u

Door de coronacrisis restte er ons helaas geen andere keuze dan onze frituurbezoeken een tijdje uit te stellen, het leek ons namelijk niet verantwoord om heel Vlaanderen door te crossen voor een frituurbezoek. We zijn nu 3 maanden en enkele versoepelingen verder, dus gaan we weer op pad maar blijven we toch enigzins in de buurt. Onze keuze viel op een nog vrij jonge zaak in Merksem: Frituur 2170 MxM opende vorige zomer haar deuren in een volledig gerenoveerd pand op de Laaglandlaan, vlakbij het Kroonplein. Een frituur in de gemeente Merksem ontbrak nog in ons lijstje, dus komen we op deze mooie maandagavond met plezier uit ons kot om deze zaak uit te proberen. Om de een of andere reden hadden we een goed voorgevoel.

Het is aangenaam warm, dus buiten op het coronaproof terras zitten is geen enkel probleem. Er zijn duidelijke instructies tegen COVID-19 voorzien en de tafeltjes staan voldoende uit elkaar. Je kan (lees: moet) voor en na gebruik je tafeltje ontsmetten met het daarvoor voorziene materiaal. Alvast een goed begin, we kunnen ons hierbij inbeelden dat Marc Van Ranst, Steven Van Gucht en Erika Vlieghe goedkeurend met hun hoofd knikken.

Bij Frituur 2170 MxM kan je frietjes in 8 verschillende portiegroottes bestellen, waaronder ook 2 in puntzakvorm. Het volledige basisassortiment aan frituursnacks en Bicky Burgers is aanwezig, maar opvallend is toch wel het ruime aanbod aan bitterballen: er zijn maar liefst 11 varianten verkrijgbaar, plus een samengestelde mix. Er worden ook huisgemaakte en vegetarische opties aangeboden, dus het menu zit best snor. De volledige menukaart en prijslijst kan je online raadplegen via volgende link.

Next: de smaaktest! De Merksemse frietjes zijn lekker, krokant gebakken en krijgen daarom een hoge score. Ook de Bicky Cheese werd correct volgens recept bereid, liefhebbers van veel Bicky-uitjes worden ook op hun wenken bediend. Als extraatje zijn er nog de La Trappe bitterballen (€ 4), die ik iedereen warm aanbeveel. Koud zou ook maar raar zijn, maar kom, je snapt wel wat ik bedoel. Op voorhand was er een goed gevoel bij deze frituur, ter plaatse een veilig gevoel en op weg naar huis een tevreden gevoel. Waarvoor dank!

Een goeie week na ons bezoek lezen we in Het Nieuwsblad dat Frituur 2170 MxM voor de stad Antwerpen en de districten het meeste stemmen achter zich kreeg. Dat is ook op zich al een heel straffe en veelzeggende prestatie.

 Kleintje: € 2,40 Mayonaise: € 0,70 Bicky Cheese: € 3,50
  = € 6,60  

Pluspunten: leuk aanbod, sympathieke frituur, topfrieten
Minpunten: met een grotere groep binnenzitten is niet mogelijk

Capaciteit: 8 binnen (normaal gezien), 20 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf