Heist-op-den-Berg – De Smulhoek

Heist-op-den-Berg – De Smulhoek

Bezocht op: 11/02/18

friet met mayo en bicky burger

Adres:
Mechelsesteenweg 83, 2220 Heist-op-den-Berg

Ma – di: gesloten
Wo – za: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 22u
Zo: 16u30 – 22u

Onze calorierijke weg naar de 100 brengt ons vandaag bij De Smulhoek in Heist-op-den-Berg, gelegen in de Antwerpse Zuiderkempen. De Smulhoek wordt al zo'n 2,5 jaar uitgebaat door ex-wielrenner Kevin Peeters en diens vriendin Thaïs. Zij behielden de naam van de zaak, maar namen het interieur wel onder handen. De frituur bevindt zich op de hoek van de Mechelsesteenweg en de Kasteelstraat (vlak bij de Colruyt).

Bij het binnenkomen eerst braafjes een nummertje trekken en vervolgens kan je kiezen uit een degelijk aanbod. Veel klassieke frituursnacks en hier en daar een specialleke. De huisgemaakte specialiteiten zijn stoofvlees, videe, goulash en spaghetti. Je kan eveneens koude schotels, broodjes en mitraillettes bestellen.

Als je een kleintje met mayo bestelt, is de kans klein dat je als 'normale eter' met honger naar huis gaat. Het frietbakje is goed gevuld met knapperige, smakelijke frietjes. Ook over de hoeveelheid mayonaise op de frieten valt er niet te klagen. Tot mijn groot genoegen is de Bicky Burger voorzien van veel saas en voldoende Bicky-uitjes, bovendien is het broodje warm en brokkelt hij niet af. De Smulhoek is dus met recht en reden een Official Bicky Dealer.

Bij deze frituur verliep ons bezoek even gesmeerd als een fietsketting. Andere vergelijkingen en flauwe woordspelingen met fiets- en frituurtermen laten we misschien beter aan de lezer over. Enfin, de score (zie onderaan) werd dan ook met plezier gegeven.

Weetjes:

 Kleintje: € 2,10 Mayo: € 0,80 Bicky: € 3,00
  = € 5,90  

Pluspunten: uitstekende Bicky Burger, goede porties
Minpunten: beperkt vegetarisch aanbod

Capaciteit: 15 binnen, 30 buiten (+ speeltuin)
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf