Hoboken – Frituur Mayo

Hoboken – Frituur Mayo

Bezocht op: 13/06/17

Friet, mayo en majoburger

Adres:
Steynstraat 375, 2660 Hoboken

Ma: gesloten
Di – do: 17u – 23u
Vr – za: 16u – 23u
Zo: 16u – 22u

Frituur Mayo in Hoboken werd onlangs door hun fans en de lezers van het Nieuwsblad verkozen tot beste frituur van Antwerpen. Op zich is het al een hele prestatie om de populairste frituur te zijn in een gebied dat 9 gemeenten omvat (waaronder Berchem, Deurne en Merksem). Om eerlijk te zijn: ik had nog nooit van deze zaak gehoord. Zijn de frieten er dan echt zo goed? Ik ga maar al te graag op zoek naar het antwoord op die vraag.

Het aanbod in Frituur Mayo is die van een traditionele frituur: veel vleessnacks, warme broodjes en hamburgers. Bij Frituur Tartaar in Gent koos ik voor tartaar, bij Frituur Mayo bestellen we dan maar mayo zeker? Een majoburger in plaats van de Bicky Burger is dan ook op zijn plaats, denk ik dan. Er staan maar een paar tafeltjes in de frituur, maar gelukkig is het er vandaag niet druk.

Even later moet ik me toch eens goed in de ogen wrijven: ik krijg een goedgevuld bakje frieten met een stevige kwak mayonaise en een hamburger… met nog meer frieten tussen. Tja, ik had maar moeten vragen wat er allemaal tussen zat. De hamburger bevat naast het hamburgervlees een lading frieten, tomaat, sla, ajuintjes en joppiesaus (eigen keuze). Niets spectaculairs, maar zeker ook niet slecht. De frieten zijn ietsje dunner dan gemiddeld, maar wel zalig krokant en zeker bij de beste van Antwerpen en omstreken.

Een beetje zonde dat ik een redelijke hoeveelheid frieten moet laten liggen, maar ach, ergens is het ook wel grappig.

Weetjes:

  • De 22e Antwerpse frituur op deze website.
  • Frituur Mayo is de 10e frituur met een score van 17,5/20.
  • De vorige gereviewde Antwerpse frituur was Frituur 't Pleintje in Zwijndrecht (31/05/17).
 Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,80 Majoburger: € 3,80
  = € 6,90  

Pluspunten: lekkere en krokante frieten
Minpunten: weinig zitplaats

Capaciteit: 8 binnen
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf