Kessel – Sportfrietje XL

Kessel – Sportfrietje XL

Bezocht op: 20/08/17

friet en bicky cheese

Adres:
Kessel-Dorp 19, 2560 Kessel

Ma en do: 11u30 – 13u30 en 17u – 23u
Di: gesloten
Wo en zo: 11u30 -23u
Vr: 11u30 – 13u30 en 17u – 01u
Za: 17u – 01u

Na de verre trip van vorige week mocht de friet deze keer wat dichter bij huis worden gezocht. Daarom trokken we naar Sportfrietje XL in Kessel. De term 'sportfrietje' zal voor sommige mensen wel wat vreemd klinken, maar de verklaring klinkt eigenlijk niet eens zo gek. We kennen allemaal wel dat uitgehongerde gevoel na het sporten, vaak gecombineerd met de drang naar een cheatmaaltijd. Zo is een 'sportfrietje' dus letterlijk een frietje na het voetballen, fitnessen etc.

Sportfrietje XL heeft een evenwichtig aanbod, waarbij er voldoende aandacht wordt besteed aan bereidingen uit eigen keuken. Zo zijn o.a. stoofvlees, videe, kip aan 't spit en enkele sauzen huisbereid. Je kan hier ook kiezen uit 7 verschillende gourmet burgers en 7 Bicky's. Geen zin in frituursnacks? Dan kan je hier ook gewoon een koud/warm broodje of een salade bestellen.

Bestelling van vanavond: een kleintje en een Bicky Cheese. Wanneer ik eens goed aan de frietjes ruik, gaat er een klein belletje rinkelen. Thuis frituren we in ossewit en die geur herken je meteen. Opvallend is wel dat de frietjes vrij kort zijn. De reden hiervoor is de mindere kwaliteit van de frietaardappelen tijdens de zomer, zo vertelt de uitbater ons. De aardappelen zijn kleiner en de frietjes kleuren amper tijdens het bakken. Het is dus een beetje roeien met de riemen die je hebt. De Bicky Cheese is in orde, de extra stoofvleessaus (€ 1,70) is een schot in de roos: overheerlijk van smaak en mooi van dikte.

Algemeen bekeken was deze zaak een aangename ontdekking. Jammer van de mindere levering aardappelen, maar qua smaak en structuur waren de frietjes best nog wel te pruimen. Dat komt in de toekomst ongetwijfeld in orde.

Weetjes:

  • 5 Antwerpse frituren behaalden dezelfde score.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: Frituur De Grote Goesting in Sint-Antonius (02/08/17).
  • Gemiddelde score van de Antwerpse frituren: 16,5/20.
 Kleintje: € 2,80 Mayo: € 0,70 Bicky Cheese: € 3,30
  = € 6,80  

Pluspunten: goede stoofvleessaus, vriendelijke uitbater
Minpunten: de prijs van een kleine friet ligt hoger dan gemiddeld

Capaciteit: 24 binnen, 20 buiten
Betalen met Bancontact: nee (wel Payconiq)
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet (ossewit en palmvet)

Frietjes: 4/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf