Koersel – ’t Koersels Frituurke

Koersel – ’t Koersels Frituurke

Bezocht op: 01/12/19

Kleine friet en hamburger van 't Koersels Frituurke

Adres:
Sportlaan 10, 3582 Koersel

Ma – zo: 11u30 – 22u

Geloof het of niet, maar soms is het voor ons nogal moeilijk om een geschikte frituur te vinden. Je wilt tenslotte niet dat hele eind rijden om vervolgens met buikpijn en veel spijt terug huiswaarts te keren. 't Koersels Frituurke verscheen een tijdje geleden in 'Merci voor de muziek' met Bart Peeters als zingende friturist. Hey, daar hadden we meteen de Limburgse frituur die we zochten! De video is trouwens nog te bekijken op YouTube via deze link. Na een ritje van bijna 70 km arriveren we in Koersel, deelgemeente van Beringen. Het is even oppassen vanwege werken in de straat, maar onze trouwe vierwieler kan gelukkig veel aan. De frituur beschikt zowel aan de voorkant als aan de achterkant over een aparte parking voor haar cliënteel.

Het aanbod bij 't Koersels Frituurke is vrij uitgebreid en bevat tal van meeneemgerechten, warme en koude schotels, enkele verse hamburgers, ronde en lange broodjes, wat veggie en uiteraard tal van frituursnacks. Ik laat mijn keuze vallen op een klein pakje friet met verse tartaar, de Natuurburger (lekker veel groentjes) en stoofvleessaus (€2,50) als warm extraatje. De bestelling wordt bijzonder vlot afgehandeld, de donkerharige jongeman verdient hiervoor zeker en vast een dikke pluim.

De frietjes zijn wat korter dan we gewoon zijn, maar qua smaak zijn ze wel heel lekker. Het enige jammere is dat de frietjes net niet stevig genoeg zijn om ons helemaal te overtuigen. Maar goed, dat kan altijd eens gebeuren. Zowel de tartaar als de stoofvleessaus scoren goede punten, al had een extra draai van de pepermolen laatstgenoemde nog net dat tikkeltje beter kunnen maken. De Natuurburger is een zalig grote pistolet met veel groentjes en schijfjes hardgekookt ei. Over het algemeen kunnen we erg tevreden zijn met het voorgeschotelde eten.

Uiteindelijk slagen we erin om 2/3 van onze bestelling te verorberen, anders zou het echt fataal worden. Over de portiegroottes valt er dus alleszins niet te klagen. Qua klantvriendelijkheid geven we ook graag een bijna perfecte score, idem voor het aanbod en de prijs-kwaliteitsverhouding. We kunnen daarom besluiten dat 't Koersels Frituurke in deze regio een absolute aanrader is. (Nog) niet perfect, maar welke zaak is dat wel?

 Kleintje: € 2,00 Tartaar: € 1,00 Natuurburger: € 6,30
  = € 9,30  

Pluspunten: snelle bediening, groot aanbod, grote porties
Minpunten: de frietjes mochten iets harder gebakken zijn

Capaciteit: 16
Betalen met Bancontact: ja


Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf