Laakdal – De Pootzak

Laakdal – De Pootzak

Bezocht op: 08/02/17

Adres:
Markt 28, 2430 Laakdal

Ma – di: gesloten
Wo/vr/za: 11u30 – 14u en 16u30 – 22u
Do: 16u30 – 22u
Zo: 11u30 – 14u en 16u30 – 21u
 
In de Antwerpse Kempen trokken we naar frituur De Pootzak in Laakdal. Gelegen op de kleine gezellige ‘markt’ van Groot-Vorst bevindt zich een rijhuisje waarin vroeger een antiekwinkel gevestigd was. Hier en daar zijn er nog stukken van terug te vinden. Meer uitleg vraag je maar aan de uitbater die je het met veel plezier zal vertellen. Ondertussen kan je al iets meer dan 5 jaar parkeren op de voorziene parking om frietjes te gaan halen/eten.
 
De frietjes zijn goudgeel gebakken en worden geserveerd in een charmante puntzak. Vraag wel om ze goed te bakken, anders durven ze wel eens te pureeachtig te zijn. De Bicky Burger is ook voorzien van alle toeters en bellen. Qua smaak, beiden dik in orde. 
 
Voor de kleinsten is er een kabouterfrietje voorzien, daarna kunnen ze in een aparte speelhoek gaan spelen. Hou ook de website van fritkotactie in het oog, want frituur De Pootzak doet er geregeld mee aan allerlei acties zoals een gratis snackje of drankje.
 
Mocht je het toch ooit beu worden om frietjes te eten kan je hier ook een spaghetti, videe of halve kip bestellen. En ben je meer geïnteresseerd in een broodje, dan is het broodje krabsalade een aanrader. Je moet wel even wachten, want deze wordt à la minute gereedgemaakt.
 
Deze recensie is een gastbijdrage van Yannick Renard, waarvoor dank!
 
Kleintje: € 2,00 Mayo: € 0,70 Bicky: € 3,10
  = € 5,80  

Pluspunten: kindvriendelijk, ruime parking, zitplaatsen binnen en op het terras
Minpunten: wachttijd, frietjes soms iets te licht gebakken

Capaciteit: 25 binnen, 8 op het terras
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf