Lier – Puur Frituur

Lier – Puur Frituur

Bezocht op: 11/07/21

Schapenkopburger en friet van Puur Frituur

Adres:
Boomlaarstraat 116, 2500 Lier

Ma – di: gesloten
Wo – zo: 11u30 – 22u

Op deze Vlaamse feestdag trekken we naar Puur Frituur in Lier, dat net buiten het centrum van de stad ligt. Het is vandaag nog aangenaam zomerweer, wat goed uitkomt gezien je tijdelijk enkel buiten ter kunt blijven eten. De korte rij wachtenden voor ons geeft net voldoende tijd om een blik op het menu te werpen. Het aanbod van Puur Frituur bevat naast de gekende frituursnacks ook enkele huisspecialiteiten, warme gerechten, broodjes, hamburgers en koude schotels. Naast de speciale schapenkopburger beslissen we ook het Liers koekje (€ 3) uit te proberen.

De schapenkopburger is een echt 100% Liers product, bestaande uit een gepaneerd schapenkopvormig koekje met gemengd gehakt, look, ui en een kruidenmengeling dat ook als aparte snack te verkrijgen is. Tussen het hamburgerbroodje wordt deze geserveerd met sla, tomaat en ajuin. Een tikkeltje meer saus en het is op en top in orde. Het Liers is een schijfvormig koekje van kruidig gemengd gehakt. De kruidenmengeling is hierbij goed gekozen, het koekje zelf is sappig aan de binnenkant en zeker niet te zout.

Tenslotte nog de beoordeling van de frietjes! Die zijn van zeer degelijke kwaliteit en hebben een lekker krokant jasje. Ook qua smaak beter dan bij de gemiddelde frituur, daar moet zelfs geen zout meer bij. Om af te sluiten nog een pluim voor de snelle en zeer vriendelijke bediening. Bij Puur Frituur is het zeker 'Lierke plezierke'.

 Kleintje: € 2,50 Mayo: € 0,80 Schapenkopburger: € 5,70
  = € 9,00  

Pluspunten: zeer vriendelijke bediening, leuk streekproduct
Minpunten: beperkt binnen zitten (tijdelijk)

Capaciteit: 14 binnen (onder normale omstandigheden), 20 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf