Lille – Den Biesakker 2.0

Lille – Den Biesakker 2.0

Bezocht op: 14/10/18

klein frietje, the original cheese

Adres:
Wechelsebaan 19, 2275 Gierle

Ma: gesloten
Di – za: 11u – 21u
Zo: 15u – 21u

Meermaals zijn we deze frituur al voorbijgereden, een bezoek kon dus niet uitblijven. De huidige uitbaters van frituur Den Biesakker 2.0 zijn ondertussen al 2 jaar bezig in deze zaak. Friturist Rob wou van kinds af al een frituur uitbaten en op 16-jarige leeftijd ging hij dan ook in een frituur werken. Dit werd vervolgens even aan de kant gezet om zich meer te focussen op het fijnere deel van koken. De man genoot namelijk zijn koksopleiding aan 't Spijker in Hoogstraten. Uiteindelijk werd zijn droom een paar jaren geleden werkelijkheid, waarbij zijn vrouw mee in het avontuur stapte. Liefde is samen frieten bakken, niet?

De niet zo alledaags klinkende naam van de frituur komt van het gewestplan, waarbij het plaatselijke gehucht 'Biesakker' heet. Het is gelegen in de gemeente Lille, pal in het midden van in de Antwerpse Kempen. Deze streek is inmiddels geen onbekend terrein meer voor deze jongen uit Wijnegem; een lief uit de Kempen hebben heeft daar serieus toe bijgedragen. Maar goed, het is een bespreking van een frituur, dus laten we ons daar nu maar op focussen.

Bij Den Biesakker is de portiegrootte correct en ruim voldoende voor de gemiddelde eter. De frietjes zijn mooi krokant en werden gebakken in rundsvet. Als hamburger koos ik voor The Original Cheese: rundvlees, sla, cheddar, tomaat en gesnipperde ajuin, geserveerd in een krokant wit broodje en afgewerkt met een lichte saus. Correct van prijs en goed samengesteld, al zou een iets pikantere saus het misschien net dat tikkeltje spannender kunnen maken.

Hou de website zeker de komende 2 weken in de gaten, binnenkort verschijnen nog 3 recensies van frituren in Kerksken, Kapelle-op-den-Bos en Halle (Zoersel).

 

 Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,70 The Original Cheese: € 4,90
  = € 7,90  

Pluspunten: leuke dorpsfrituur, verzorgde hamburgers
Minpunten: deurbel gaat continu af als je in de deuropening moet staan tijdens het aanschuiven

Capaciteit: 25 binnen, 28 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 16,5/20

frietf