Lokeren – Frituur ’t Hoeksken

Lokeren – Frituur ’t Hoeksken

Bezocht op: 29/07/17

frieten met mayo + bicky burger

Adres:
Koning Albertlaan 8, 9160 Lokeren

Ma – wo: 11u – 13u30 en 17u – 22u
Do: gesloten
Vr – zo: 11u – 13u30 en 17u – 22u

'Het Waasland of de Leiestreek', zo luidt de pertinente vraag op zaterdagnamiddag. Na een halfuurtje gedachtenpingpong kwam Frituur 't Hoekske in Lokeren uiteindelijk als 'winnaar' uit de bus. Dit ging ten koste van [gecensureerd] in [gecensureerd]. Die zaak zal later dit jaar nog aan de beurt komen.

Frituur 't Hoeksken ligt op de – komt ie – hoek van de Koning Albertlaan en de Oud-Strijderslaan. Vegetariërs en veganisten zijn hier aan het juiste adres. In deze frituur bakt men namelijk in plantaardig vet en het aanbod bevat een assortimentje vegetarische en veganistische snacks. Op het menu staan ook broodjes, tal van vleessnacks, 10 hamburgers en ook paardenworst. Dat laatste is overigens een Lokerse specialiteit. Stoofvlees, vol-au-vent en goulash (€ 4,40) worden in huis gemaakt.

Na een normale wachttijd krijgen we een plateau voorgeschoteld met 2 bakjes vol knapperige frietjes. Niet enkel de bakjes, maar ook een deel van de plateau is gevuld met het Belgische goud. De portie is dus bijna 2 keer zo groot als normaal, maar hey, ons hoor je niet klagen. Bij 't Hoeksken zijn de frietjes iets fijner dan gemiddeld. Ze zijn licht, maar wel lekker krokant. De Bicky Burger is perfect bereid.

Goedgeluimd rijden we een halfuur later terug huiswaarts. Mijn vriendin zit met een kleine indigestie in de passagierszetel, maar dat is niet per se negatief hoor.

Weetjes:

  • 10 frituren (waarvan 5 Oost-Vlaamse) behaalden tot dusver dezelfde score.
  • Vorig frituurbezoek in Oost-Vlaanderen: 't Friethuisje in Petegem-aan-de-Leie (18/06/17).
 Kleintje: € 2,00 Mayo: € 0,70 Bicky: € 3,20
  = € 5,90  

Pluspunten: vriendelijke bediening, grote porties
Minpunten: een paar tafeltjes waren een beetje vuil

Capaciteit: 15
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf