Merelbeke – De Zoutkorrel

Merelbeke – De Zoutkorrel

Bezocht op: 10/01/17

Adres:
Gaversesteenweg 150, 9820 Merelbeke

Ma – do: 11u30 – 13u45 en 17u – 23u
Vrijdag: 11u45 – 13u45 en 17u – 0u00
Zaterdag: gesloten
Zondag: 17u – 23u

Dinsdagavond les in Gent, dat wil zeggen: een frituurbezoek in de buurt van het Gentse. Mijn keuze viel op De Zoutkorrel in Merelbeke (niet te verwarren met een gelijknamige zaak in Berlare). De frituur ligt op het kruispunt van de Gaversesteenweg en de Zwijnaardsesteenweg in Merelbeke, net buiten Gent. Parkeerplaats vinden in de buurt is tamelijk eenvoudig; wel niet vergeten om je parkeerschijf te leggen of het kan een duur frituurbezoekje worden.

De sympathieke uitbater vertelt dat hij naast friturist ook beenhouwer is, hierdoor bereidt hij 20% van zijn snacks zelf. Geanimeerd legt hij de werking uit van zijn zogenaamde 'nepkoeltoog' (zie foto): de display geeft de voorradige frituursnacks weer die – in tegenstelling tot bij de meeste frituren – in aparte afgesloten bewaarbakken liggen. Dit is niet alleen veel hygiënischer, maar het zorgt er ook voor dat het vlees niet zo snel uitdroogt. Bovendien bevordert het systeem ook de luchtcirculatie en de koeling, wat qua energievebruik ook voordeliger is.

Ik krijg een royale portie frietjes, dat wil zeggen: niet alle frietjes mooi binnen het bakje. We zijn nu eenmaal niet vies van een frietje of 20 ernaast, hé. De frietjes zijn in ossewit gebakken, smaakvol en mooi van kleur. Echte goede verse frietjes. 'Voor de Bicky Burger, alles erop?', uiteraard. De garnituur is volledig en het broodje is goed van temperatuur. Net voor het buitengaan krijg ik nog een proevertje van het huisgemaakte stoofvlees met een paar frietjes. Ik zat gevaarlijk dicht tegen een orgasme aan. De volgende keer neem ik uit voorzorg een reserveonderbroek mee.

Kleintje: € 2,10 Mayo: € 0,70 Bicky: € 3,30
  = € 6,10  

Pluspunten: vriendelijke uitbater, goede porties, hygiëne
Minpunten: minder interessant voor vegetariërs (ossewit en vooral vleessnacks)

Capaciteit: 14
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf