Mol – Frituur Paseo

Mol – Frituur Paseo

Bezocht op: 18/05/19

kleine friet bij paseo

Adres:
Postelsesteenweg 41, 2400 Mol

Ma – di: gesloten
Wo – zo: 10u30 – 21u30

Een van de leuke dingen aan onze frituurtripjes is dat je zowat alle uithoeken van Vlaanderen bezoekt. Vandaag ligt onze bestemming in Mol, in het noordoosten van de provincie Antwerpen. Deze groene gemeente staat bekend als een toeristische trekpleister in de Kempen. Frituur Paseo ligt bovendien niet zo ver van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer en Sunparks Kempsense Meren. De weg naar de frituur verliep op het einde een beetje hobbelig, gezien er op dat moment in de buurt werken aan de gang waren (inmiddels zijn deze afgerond). Na de levensduur van de auto weer wat te hebben ingekort, arriveren we bij Paseo.

De eigenaars (allebei dertigers) zitten ondertussen al 15 jaar in het vak en begonnen dus vroeg aan hun carrière in deze sector. Loes en Wim geven aan dat ze eerst klein begonnen, vervolgens werd het aanbod van de zaak stelselmatig uitgebreid. Daarbij hechten ze veel belang aan 2 waarden: herkenbaarheid en charme. Wat bedoelen ze hier concreet mee? Zelf aanwezig zijn in de zaak en fier zijn op de authenticiteit van hun frietkot. Dat zijn 2 zaken die we als frietliefhebber alleen maar kunnen toejuichen.

Naast een resem snacks en hamburgers heb je ook de keuze uit diverse koude en warme suggesties, hotdogs, schotels en broodjes (al dan niet met spek). De porties zijn behoorlijk en daarnaast is het aanbod van zelfgemaakte bereidingen ook zeker in orde. Hier scoort de zaak alvast goede punten. De frieten werden in 100% rundervet gebakken en dat proef je ook. De smakelijke stoofvleessaus (€ 2,40) bevat voldoende stukjes mals vlees; de consistentie van de saus is goed. Wat ons betreft kon een extra draai van de pepermolen het nog net ietsje beter maken, maar dat is – laten we eerlijk blijven – een persoonlijke voorkeur. Als laatste de Bicky Burger: niets op aan te merken en (zoals je op de foto hierboven kan zien) zeker genoeg Bicky-uitjes.

 Kleintje: € 2,40 Mayo: € 0,80 Bicky: € 3,35
  = € 6,55  

Pluspunten: leuke en authentieke frituur, veel zitplaats in de zomer
Minpunten: populaire frituur in de streek, hou rekening met een zekere wachttijd

Capaciteit: 12 binnen + 80 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf