Oudenburg – Frituur Kjell

Oudenburg – Frituur Kjell

Bezocht op: 28/01/18

Maisonburger, friet en mayonaise

Adres:
Marktplein 9, 8460 Oudenburg

Ma: gesloten
Di – do: 11u30 – 14u en 17u30 -22u
Vr – za: 11u30 – 14u en 17u30 – 23u
Zo: 17u30 – 22u

Freeze or Fries deel 3: Frituur Kjell in Oudenburg. Waar ligt dat nu in godsnaam? Voor de aardrijkskundeliefhebbers onder ons: deze fusiegemeente ligt tussen Jabbeke en Oostende. Vanuit Wijnegem is dit toch een serieus stukje rijden, maar voor onze zoektocht naar goede frituren hebben we veel over. Na een rit van een uur en een kwartier arriveren we op onze bestemming. De frituur ligt in het centrum van Oudenburg; parkeerplaats is er genoeg aan het Marktplein.

De zaak is netjes ingericht, met veel verlichting en modern Scandinavisch meubilair. Rechts van de koeltoog staat het hamburgermenu op een lang krijtbord geschreven: 19 verse burgers, geprijsd tussen € 5,20 en € 6. Wat ook in het oog springt, zijn de 5 verschillende menuvormen (€ 12,5 – € 19) en de aardappelwedges in 2 maten (€ 2,10 – € 2,60). Het hamburgeraanbod bezorgt me een beetje keuzestress, maar de keuze valt uiteindelijk op de Maison.

We nemen plaats aan een tafeltje en laten ons in afwachting entertainen door een pokerende Jani Kazaltzis op tv. Niet veel later wordt het eten aan tafel gebracht. De Maisonburger is een wit broodje met een kruidige kippenburger, gebakken rode ajuin, tomaat, ijsbergsla, augurk en lichtpikante saus. Alles tezamen vormt het een goed samenhangend en vooral smakelijk geheel. De frieten hebben een smakelijke en fluweelzachte puree, maar mochten wat ons betreft net iets harder gebakken zijn. Ze zijn dus zonder twijfel goed, alleen net niet uitstekend vanavond. Tenslotte is men niet zuinig geweest met de mayonaise op de frieten, wat toch ook een plus is.

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in de provincie West-Vlaanderen: Frituur Joke in Aarsele (19/11/17).
  • Met het concept 'Yane & Kjell' bieden de uitbaters ook hamburgercatering aan. Meer info vind je op hun website.
  • De derde West-Vlaamse frituur die deze score behaalt (zie onder).
 Kleintje: € 2,00 Mayo: € 0,80 Maisonburger: € 6,00
  = € 8,80  

Pluspunten: mooi interieur, goede portiegrootte, ruim hamburgerassortiment
Minpunten: frieten hadden net een tikkeltje langer nodig

Capaciteit: 24
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 16,5/20

frietf