Retie – Frituur Den Horst

Retie – Frituur Den Horst

Bezocht op: 21/07/17

Bicky Cheese + friet

Adres:
Turnhoutsebaan 107a, 2470 Retie

Ma – di: gesloten
Wo – za: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 21u30
Zo: 11u30 – 21u30

Frituur Den Horst veranderde in 2016 van eigenaar en onderging dit voorjaar nog een kleine make-over. Deze Kempische frituur ligt in het landelijke Retie, dat in het noordoosten van de provincie Antwerpen ligt. Retie grenst onder andere aan de gemeentes Arendonk, Dessel en Kasterlee. Het is eveneens de woonplaats van volkszanger Juul Kabas. Goed nieuws voor de Kempenaren die graag op café gaan en de omgeving willen 'verkennen': Retie telt 21 cafés op 11.179 inwoners, wat ongeveer neerkomt op 1 café per 532 inwoners.

Bon, terug naar Den Horst. Je kan voor de deur parkeren aan de kant van de Turnhoutsebaan, of aan de zijkant van de frituur in de Boogstraat. Er is een ruim terras aan de voorkant waar je gezellig kan zitten bij goed weer. Bij slecht weer kan je er uiteraard ook zitten, maar dan is het misschien niet zo gezellig. Snap je.

Ik zie op het menu vooral vleessnacks staan, wat voor de vegetariërs/veganisten onder ons minder goed nieuws is. Voor de rest kan je hier 7 Bicky's (jeuj) en ook enkele gerechten van het huis bestellen: lasagne, spaghetti, macaroni (€ 7) en een halve kip (€ 5) om er enkele op te sommen. Vandaag geen gekke dingen, dus bestellen we maar braafjes een kleintje met mayo en een Bicky Cheese.

De frietjes zijn correct gebakken en doorstaan ook met gemak de smaaktest. Qua portie zit het juist goed. Bij Den Horst zijn ze zeker niet gierig op de gefrituurde ajuin; bij elke hap kraakt de Bicky Cheese dat het een lieve lust is. Het is alleen een beetje jammer dat de cucumb salad ontbreekt. Als we dat laatste even buiten beschouwing laten, is de Bicky wel meer dan behoorlijk te noemen.

Algemeen besluit: een oerdegelijke frituur.

Weetjes:

  • Den Horst is de 70e frituur op deze website.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: Frituur De Wissel in Rijkevorsel (04/07/17).
  • Gemiddelde score van de Antwerpse frituren: 16,5/20.
 Kleintje: € 2,10 Mayo: € 0,60 Bicky Cheese: € 3,50
  = € 6,20  

Pluspunten: vriendelijke bediening, groot terras
Minpunten: beperkt aanbod voor vegetariërs

Capaciteit: 20 binnen, 32 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

frietf