Schilde – Papa Friet

Schilde – Papa Friet

Bezocht op: 02/04/17

familiepak

Adres:
Turnhoutsebaan 88, 2970 Schilde

Ma – di: gesloten
Wo – zo: 16u30 – 21u

Zo'n anderhalf jaar geleden ging een nieuwe frituur open op de Turnhoutsebaan tussen Wijnegem en Schilde. Papa Friet ligt zo'n 100 meter voorbij 't Wit Kerkske, aan de overkant van de baan. Bij deze frituur kan je online bestellen en na bevestiging alles op het afgesproken tijdstip betalen en afhalen. Na een ganse dag gevuld met de Ronde van Vlaanderen nemen we de proef op de som en testen we deze zaak uit. Het systeem is simpel: vul je winkelmandje, kies je gewenste tijdstip en wacht even tot de frituur in je browserscherm bevestigt. 18u45 op een zondagavond is best een druk moment, dus vul ik 19u10 in als gewenst tijdstip.

Om 19u05 wandelen we Papa Friet binnen, waar het zoals verwacht best druk is. De meeste tafeltjes zijn bezet en aan de toog wachten enkele mensen op hun eten. Na een paar minuten wachten kan ik afrekenen en wordt er afgeroepen dat onze bestelling mag komen. Die is stipt om 19u10 klaar, wat uiteraard de punten voor service uiteraard ten goede komt.

We zijn vanavond met 4 eters, dus hebben we logischerwijze een familiepak (€ 5,90) besteld. Hieronder is voor het gemak de prijs naar een kleintje verrekend. De frieten hebben een mooie kleur, smaken zeker oké en liggen niet zwaar op de maag. De Bicky Cheese is ook volledig in orde. Als extraatje hebben we ook een groot potje huisbereide tartaarsaus besteld (€ 2,20), die is qua samenstelling en qua smaak een stuk beter dan bij de gemiddelde frituur. Ik zou zeggen: probeer en oordeel zelf maar eens.

Met een score van 17,5/20 nestelt deze frituur zich bij de betere frituren op onze website. Papa Friet mag deze zomer zeker nog eens op een bezoekje rekenen.

Kleintje: € 2,00 Mayo: € 0,80 Bicky Cheese: € 3,40
  = € 6,20  

Pluspunten: vlotte bediening, evenwichtig aanbod
Minpunten: de online bestellijst is hier en daar niet 100% overzichtelijk

Capaciteit: 24
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf