Schoten – Frit 66

Schoten – Frit 66

Bezocht op: 08/04/18

Interieur Frit 66

Adres:
Paalstraat 126, 2900 Schoten

Ma – di: gesloten
Wo – za: 17u – 22u
Zo: 16u30 – 22u

Vandaag trekken we naar de overkant van het Albertkanaal, meerbepaald richting Schoten. Frit 66 opende begin januari van dit jaar haar deuren in het centrum, niet zo ver van de Markt en (voor de kenners) café Den Trol. Als concept werd gekozen voor een retro American Diner-look, wat vrij uniek is in de wijde regio. Het hieft niet altijd hypermodern en futuristisch te zijn; klassiekers hebben ook zo hun charmes.

Het idee achter de aparte stijl ontstond toen de uitbaters op zoek gingen naar een geschikte friteuse voor hun zaak. Daarbij viel het rode retromodel met geïntegreerde bakplaat bij zaakvoerster Wendy in de smaak, enkel wederhelft Kevin moest nog overtuigd worden. Er hing een stevig prijskaartje aan vast, maar het had natuurlijk zijn voordelen, zoals een uniek concept en de mogelijkheid om verse hamburgers te bakken. Uiteindelijk werd er besloten om voor de Amerikaanse retro-look te gaan en zo geschiedde.

Om een beetje in de Amerikaanse stijl te blijven, kies ik voor de Route 66 Burger. De hamburger is keurig bereid en staat uit een briochebroodje, rundvlees, tomaat, kropsla, gebakken ajuin en kaas. Klassiek, niet te spectaculair, maar zeer degelijk van kwaliteit en dat stemt me dan ook tevreden. Ter info: momenteel staan er nog 3 andere luxeburgers op het menu, maar in de toekomst zal dit naar verluidt nog uitgebreid worden!

Wat betreft de frietjes blijven we zo'n beetje in hetzelfde verhaal: geen grote verrassingen, maar wel goed. Ook over de portiegrootte valt niets negatiefs te zeggen, we zijn zeker niet met honger huiswaarts gegaan. Een mooie lentedag werd zodoende op een mooie wijze afgesloten, we wensen de eigenaars van Frit 66 dan ook veel succes met hun zaak!

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in Schoten: 't Poortje (04/12/16).
  • 5 van de 32 andere bezochte Antwerpse frituren (tot dusver) behaalden dezelfde score.
 Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,70 Route 66 Burger: € 7,00
  = € 10,00  

Pluspunten: leuke inrichting, lekkere hamburgers
Minpunten: bij de wc merk je dat er nog een stukje afgewerkt moet worden

Capaciteit: 20 binnen + kinderspeelhoek, 20 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

frietf