Sint-Lenaarts – Frituur De Patat

Sint-Lenaarts – Frituur De Patat

Bezocht op: 22/04/17

Adres:
Dorpsstraat 46, 2960 Sint-Lenaarts

Ma – di: gesloten
Wo – za: 16u30 – 22u
Zo: 12u – 22u

Onze wilde zaterdagavond zetten we in met een bezoekje aan Frituur De Patat. Deze fijn ingerichte zaak bevindt zich in het centrum van het landelijke Sint-Lenaarts in de Noorderkempen, en is een deelgemeente van Brecht. Voor de mensen die van saaie en onbelangrijke weetjes houden: we zijn nog nooit zo ver noordelijk geweest in onze zoektocht naar lekkere friet. Frituur De Patat heeft een eigen bestelapp die je kan downloaden via de App Store, Google Play Store of Windows Store. Je kan je bestelling eveneens via hun website doorgeven. Naast de gewone frituursnacks kan je er ook belegde broodjes en koude schotels bestellen. Stoofvlees, goulash, videe, spaghetti, warme curry en pindasaus worden vers bereid.

In de omgeving is er plaats genoeg om je auto te parkeren. Wanneer we richting de frituur stappen, zien we de uitbater nog 2 klanten achterna hollen. Niet omdat ze ervandoor zijn zonder hun groot pak friet met andalouse te betalen, maar blijkbaar was men bijna een deel van de bestelling vergeten mee te geven. Ik kan me inbeelden dat er zaken zijn waar ze je zonder pardon laten vertrekken, zodat je thuis voor een onaangename verrassing komt te staan.

Het is zaterdagavond en er zijn al 2 groepen die op hun bestelling wachten. Toch duurt het niet al te lang voor we bediend worden. Mijn vriendin en ik hebben elk een kleintje met mayonaise besteld, maar over de porties kunnen we zeker niet klagen. De frietjes zijn lekker krokant en worden niet snel plat; vanbinnen zijn ze lekker smeuïg. Goeie frut, hier in het hoge noorden. Tussen mijn Bicky Cheese liggen er – naast de standaardgarnituur – ook wat reepjes ijsbergsla. Voor mij hoeft dat niet per se, maar anderzijds kan het eigenlijk ook geen kwaad. Mijn mama zegt dan ook altijd dat ik meer groentjes moet eten. En wie ben ik om haar tegen te spreken? De burger is correct bereid en wordt vlotjes naar binnen gewerkt, dat is tenslotte wat telt.

Als ik goed kan tellen, was dit de 49e recensie op deze website. Nummer 50 staat gepland voor volgend weekend (29-30 april). Het zou kunnen dat we dan iets speciaals doen. Frieten eten in een rollercoaster, bijvoorbeeld?

 Kleintje: € 2,20 Mayo: € 0,80 Bicky Cheese: € 3,60
  = € 6,60  

Pluspunten: hygiëne, grote porties, vriendelijke uitbaters
Minpunten: Bicky Burgers zijn hier een tikkeltje duurder

Capaciteit: 16
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf