Weelde – Frituur Bax Bis

Weelde – Frituur Bax Bis

Bezocht op: 09/05/21

kleine friet Bax Bis

Adres:
Weeldestraat 2, 2381 Weelde

Ma – wo: gesloten
Do – vr: 16u30 – 20u
Za: 16u30 – 21u
Zo: 11u30 – 21u

Oef, we kunnen sinds zaterdag 8 mei opnieuw frituren bezoeken en ter plaatse op het terras blijven eten. Eindelijk. Uiteraard moeten de omstandigheden het toelaten – laat dat duidelijk wezen – maar de (geplande) versoepelingen voor de horeca zijn alvast hoopgevend voor zowel de uitbaters als hun cliënteel. Laat ons daarom positief blijven; je kan pas frieten bakken wanneer je aardappelen krijgt en nu ligt er toch al wat in het mandje. De frituur die in 2021 de spits mag afbijten en frietjes in het mandje mag gooien, is Frituur Bax Bis in Weelde (Ravels). Leuk weetje vooraf: met de coördinaten 51°24'28.7"N 5°00'42.2"E is het de meest noordelijke frituur van het land die we al bezocht hebben.

Weelde is een deelgemeente van de Antwerpse gemeente Ravels, ten noorden van Turnhout. De plattelandsgemeente kunnen we eigenlijk het label 'frietparadijs van Vlaanderen' opplakken, gezien het 14 frituren telt voor een oppervlakte van 95 km2 en een populatie van 15.057 inwoners. Speciaal voor u uitgerekend: dat is gemiddeld 1 frituur per 6,78 km2 en per populatie van 1.075 inwoners. Dan baadt een mens inderdaad toch een beetje in – komt ie – weelde.

Enfin, over naar de orde van de dag. Binnen mag er wegens de huidige regels nog niet gegeten worden, maar de zaak beschikt over een ruim terras aan de voorkant dat bovendien gedeeltelijk verwarmd is. Gelukkig is het een gezellig warme zondagavond tijdens het openingsweekend van het terrassenseizoen, dus geen nood aan extra verwarming. Het menu bevat de belangrijkste frituurklassiekers, enkele huisbereide warme gerechten, koude schotels en een handvol vegetarische items. Voor het volledige menu van Bax Bis en hun bestelpagina, verwijzen we je graag door via deze link.

Even naar binnen om te bestellen, plaatsnemen op het verzorgde terras en in een mum van tijd worden we aan tafel bediend. Alvast een pluim voor de snelheid. Onze bakjes zijn gevuld met iets bredere frieten die wat aan steakhouse frieten doen denken. Ze zijn vanbinnen lekker romig en ook qua smaak zijn ze goed in orde. De portiegrootte is voor ons voldoende, al zouden we de stevige eters onder ons toch eerder de grote friet aanraden. De Boereburger is een chiquere variatie op de Bicky Burger met krokant spek, sla, tomaat, hamburgersaus en augurk. De burger gaat er vlotjes in en we kunnen hem ten zeerste aanraden. Afsluitend nog het bakje stoofvleessaus van het huis (€ 4): authentiek en goed van consistentie, maar de saus kan nog net een extra tikkeltje zout en een draai van de pepermolen gebruiken.

 Normaal: € 2,60 Mayo: € 0,80 Boereburger: € 4,90
  = € 8,30  

Pluspunten: gezellig terras, snelle bediening
Minpunten: stoofvleessaus mocht iets steviger gekruid zijn

Capaciteit: 38 binnen, 60 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4/5

Totaalscore: 16,5/20

frietf