Westmalle – Frituur De Molen

Westmalle – Frituur De Molen

Bezocht op: 09/03/18

Bicky Burger, frietjes, tartaar

Adres:
Antwerpsesteenweg 388, 2390 Westmalle

Ma en zo: gesloten
Di: 16u30 – 22u
Wo – za: 11u30 – 22u

Voor mijn vijftigste frituur (officieel dan toch) rijden we langs Frituur de Molen in Westmalle, lekker dicht bij de deur. De frituur ligt even uit het centrum, vlakbij onze oude molen, what’s in a name. Op een warme zomerdag kan je van hieruit perfect een fijne wandeling door het groen maken en je portie frietjes gaan doorspoelen in het trappistencafé. Of je kan eerst iets gaan drinken en dan een frietje gaan steken… Aan jou de keuze.

Deze frituur is voor mij geen onbekende, tijdens mijn hoogtijdagen kwamen we hier zeker twee keer per maand langs voor onze portie eetbaar goud. Net daarom vier ik mijn vijftigste frituurbezoek voor Friet From Desire op deze bijzondere plaats.

De frituur is een gezellige Kempische frituur. Er zijn 10 zitplaatsen, maar de meeste mensen komen hier hun frietjes ophalen. De frituur heeft dan ook zowel parking voor de deur als een ruime parking aan de overkant van de straat. Handig, want de wachtrij vult de frituur meestal tot aan de deur. De uitbaters zijn vriendelijke, rustige mensen die als een geoliede machine samenwerken. Ondanks de wachtrij moet je hier dus nooit lang op je bestelling wachten.

Zo hebben wij na tien minuutjes dan ook onze berg eetwaren. Tae-Yoon gaat voor de traditionele Bicky Burger, een kleine friet en kippenboutjes. Hij bestelt ook de verse tartaar. Alle ingrediënten liggen op de burger maar het broodje is niet onder de toaster gegaan waardoor de bodem een beetje wak is. De verse tartaar maakt echter alles goed want die is overheerlijk!

Ik bestel een kleintje met stoofvleessaus (€ 1,70) en mayonaise. De stoofvleessaus is goed gekruid en wordt goed bevonden. De frietjes in deze frituur zijn gebakken in plantaardig vet maar zijn toch lekker en vol van smaak. Ze liggen ook niet zwaar op de maag en dat is goed ook want in deze frituur zijn ze fan van riante porties. Voor mij persoonlijk mogen de frietjes iets langer gebakken worden, net om ze een beetje krokanter te maken. Toch is het voor de unieke smaak van de frietjes dat ik hier telkens blijf – en zal blijven- terugkomen. ’t Was lekker, ik kijk al uit naar ons volgende bezoek.

Deze recensie was een gastbijdrage van Saraï Huysmans.

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: De Smulhoek in Heist-op-den-Berg (11/02/18).
  • De 32e Antwerpse frituur op deze website en de 98e in totaal.
 Kleintje: € 2,10 Tartaar: € 1,60 Bicky: € 2,70
  = € 6,40  

Pluspunten: grote porties, hygiëne, parkeerplaats
Minpunten: de parking aan de overkant mag iets beter worden aangeduid

Capaciteit: 10
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17/20

frietf