Wijnegem – Frituur ’t Sluis

Wijnegem – Frituur ’t Sluis

Bezocht op: 29/01/20

Binnenkant Frituur 't Sluis

Adres:
Turnhoutsebaan 490, 2110 Wijnegem

Ma: gesloten
Di – do: 16u30 – 22u
Vr – za: 16u30 – 22u30
Zo: 16u30 – 22u

Frituur 't Sluis in onze (voormalige) thuishaven Wijnegem werd niet 1 keer, niet 2 keer, maar wel maar liefst 3 keer getest vooraleer we er een recensie over schreven. De reden hiervoor? Wel, de eerste keer waren we zo hard aan het genieten dat ik vergeten was om notities te nemen. Bij ons tweede bezoek werd de obligatoire buitenfoto vergeten, dus ja, derde keer goede keer zeker? Eind februari 2019 opende deze zaak haar deuren in het pand waar voordien de Hairboutique (nu in 's-Gravenwezel) gevestigd was, op de Turnhoutsebaan, net voor de brug en Wijnegem Sluis. De friturist vervangt de kapper? Zè mor zeker, apotheker!

Ik moet op voorhand eerlijk zijn: die van 't Sluis moeten toch al enigzins straf uit de hoek komen, het is namelijk een thuismatch en bovendien had ik al een stamfrituur bij het marktplein in Wijnegem. Het interieur van de frituur is modern en strak, zonder kil of Spartaans aan te voelen. Er zijn comfortabele zetels tegenover de koeltoog om in te zitten, maar ook aan een hoge tafel kan je plaatsnemen indien je ter plaatse eet. Frituur 't Sluis oogt daarnaast ook bijzonder hygiënisch.

En hoe zit het met het aanbod? Op het menubord zijn het Bicky-assortiment en alle frituurklassiekers aanwezig, waarvan 6 zelfs in vegetarische vorm. Daarnaast staat er duidelijk vermeld welke items er vers zijn, zoals de satés, enkele koude en alle warme sauzen, maar ook nagerechtjes zoals rijstpap (jummie) en cheesecake. Het aanbod van Frituur 't Sluis charmeert omdat het enerzijds niet de klassieke frituur achternaloopt, en anderzijds geen 300 zaken bevat die je toch nooit zou bestellen. Kortom: authenticiteit is ook van belang.

De frieten van 't Sluis kraken gezellig in je mond, zoals het hoort. Ze zijn bovendien mooi goudbruin gebakken en ook de smaak verveelt geenszins. De portiegrootte? Die is ook dik in orde. Bij de Bicky Cheese is men niet gierig op de hoeveelheid saus, het broodje is ook aangenaam warm geserveerd. Over de samenstelling van de Wijnegemse saus tasten we een beetje in het duister, dit is namelijk een geheim van het huis. De smaak ervan balanceert tussen lichtjes zoet en mild pikant, dus wat ons betreft heel goed gebalanceerd om elke hap van je snack of friet boeiend te houden.

Over naar het verdict! Wel, we hebben meermaals de frituur getest, onze kritische bril opgezet en nóg slagen we er niet in om minder dan 19/20 te geven. Dan is de enige conclusie die er ons rest, is dat 't Sluis een bijzondere frituur is die in onze voormalige thuishaven gekoesterd moet worden. Hoedje af!

 Kleintje: € 2,60 Wijnegemse saus: € 1,00 Bicky Cheese: € 4,15
  = € 7,90  

Pluspunten: bijzonder klantvriendelijk, topfrieten
Minpunten: voor grotere groepen is ter plaatse eten niet echt een optie

Capaciteit: 16 binnen
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet (eigen mix)

Frietjes: 5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 19/20

frietf