Aalst – Pomme d’Alost

Aalst – Pomme d’Alost

Bezocht op: 04/04/17

Adres:
Geraardsbergsestraat 64, 9300 Aalst

Ma/di/do/vr: 17u – 22u30
Wo: gesloten
Za: 17u – 23u
Zo: 17u – 22u30

Mijn bezoek aan frituur Pomme d'Alost was niet echt gepland. Ik was in Aalst voor een gezellige sprekersavond met een deel van het postgraduaat digitale marketing, waar overigens al eten voorzien was. Toch kon ik het niet laten om een van de Aalsterse frituren uit te proberen; ik ben namelijk zelden tot nooit in deze regio. Pomme d'Alost bevindt zich in de buurt van het Centrumpark en het Keizersplein, op zo'n 7 minuutjes wandelen van de Grote Markt.

Op het menu staan de gebruikelijke frituursnacks, 12 hamburgers (waarvan 4 Bicky's), satés, belegde broodjes en ook enkele desserts. Bij de laatste 2 staan er wel geen prijzen vermeld, wat doet vermoeden dat deze niet meer worden verkocht. Het is nog vroeg, dus ben ik de enige klant. Ik zet me aan een tafeltje vlakbij de tv, waarop de uitbater vriendelijk vraagt of ik liever naar een andere zender wil zien. Even denk ik aan njam! zodat ik me kan vergapen aan De Garde van Gert, maar eigenlijk maakt het om 17u niet zo veel uit.

Ik krijg een bakje met quasi perfect gebakken frietjes: goudbruin van kleur, krokant en lekker van smaak; de puree vanbinnen is lekker luchtig. Tot dusver heb ik voor de frietjes de maximumscore nog niet gegeven, maar deze komen zeker en vast dicht in de buurt. Even tussendoor: misschien wordt het puntensysteem binnenkort een klein beetje aangepast. Op naar de Bicky: er ligt maar net genoeg saus tussen de Bicky Burger, maar desondanks eet ik deze met veel smaak op. Het is een frituurbezoek waar een mens blij van wordt. Overigens een dikke pluim voor de uitbater, die duidelijk veel goesting in zijn métier steekt. Dat kunnen we alleen maar toejuichen.

Kleintje: € 2,30 Mayo: € 0,80 Bicky: € 3,00
  = € 6,10  

Pluspunten: gulle porties, vriendelijke bediening, hygiëne
Minpunten: beperkt vegetarisch aanbod

Capaciteit: 14
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf