Antwerpen – Mémé Frit

Antwerpen – Mémé Frit

Bezocht op: 03/11/19

klein frietje bij Mémé Frit

Adres:
Provinciestraat 164, 2018 Antwerpen

Ma – di: gesloten
Wo – za: 17u – 22u
Zo: 17u – 21u30

'Life starts at the end of your comfort zone', zo lees je vaak bij de gemiddelde over het paarde getilde Instagramgebruiker. Toch gaan we deze keer wat uit onze comfort zone treden. Nee, niet door een all-inclusive vakantie te boeken en met getuite lippen in de verte te staren aan het privé zwembad, wel door met een volledig open geest vegetarisch te eten in de frituur. Om even te kaderen: we zijn beide vleeseters (filet) pur sang, ook bij onze frituurbestelling. Een vlezeke of 2 en wat frietjes, allebei gebakken in ossewit en we zijn content. Vanavond hopen we even voldaan te zijn bij de vegetarische variant, dus op naar Mémé Frit!

Bij de naam van de frituur moet ik spontaan aan een soort Antwerpse Mrs. Doubtfire denken, maar dat zal wel aan mij liggen. Sinds begin 2018 bakt men het lekker goudgeel bij Mémé Frit in de Antwerpse Kievitwijk. Deze veggie- en vegan-vriendelijke frituur is op korte tijd uitgegroeid tot de lievelingsfrituur van heel wat Antwerpenaren, waaronder een ex-collega die me deze zaak aanraadde. Uiteraard heb je naast de talloze vegan en vegetarische snacks (die bovendien apart worden gebakken) ook meer dan genoeg traditionele frituursnacks, halal snacks en zelfs verse dessertjes. Het volledige aanbod kan je hier vinden.

De in plantaardige olie gebakken frietjes zijn wat dikker dan gemiddeld, lekker knapperig en qua smaak ook meer dan behoorlijk. De veganaise? Wel, deze smaakt uiteraard anders, maar minstens even goed als traditionele mayonaise. En dit komt van een mens die jaarlijks een badkuip mayonaise verzet. Tenslotte rest er nog de veggieburger: de hamburgerschijf is absoluut niet droog, het broodje werd mooi getoast en eerlijk gezegd heb ik mijn vlezeke absoluut niet gemist. Ben ik nu volledig bekeerd? Nee, dat nu ook weer niet, maar dat was uiteraard niet de bedoeling. Het belangrijkste feit is: hoera, een deftige frituur in dit deel van de stad Antwerpen!

Ook de flikken komen hier wel eens een frietje halen en je weet wat ze daarover zeggen hé.

 Kleintje: € 2,40 Veganaise: € 0,70 Veggieburger: € 3,50
  = € 6,60  

Pluspunten: uitgebreid aanbod voor vegans en vegetariërs, vriendelijke en efficiënte bediening
Minpunten: met een grotere groep ter plaatse eten is geen optie

Capaciteit: 17
Betalen met Bancontact: enkel via de app
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf