Bevel – Frituur Bevel Dorp

Bevel – Frituur Bevel Dorp

Bezocht op: 12/03/17

Adres:
Bevel-Dorp 80, 2560 Bevel (Nijlen)

Ma – wo: 16u30 – 22u
Do: gesloten
Vr – za: 16u30 – 22u
Zo: 11u30 – 13u en 16u30 – 21u

Frituur Bevel Dorp wordt uitgebaat door 2 broers. Gerrit – de jongste – was 2 jaar geleden met amper 18 lentes nog de jongste friturist van het land. In België kun je het aantal frituren dat met gluten- en lactosevrije snacks werkt op 2 handen tellen. Frituur Bevel Dorp is daar één van. Hun allergenenvrije snacks zijn afkomstig van een firma die alleen met allergenenvrije voedingsstoffen werkt. Als klant moet je dus niet bang zijn dat je eten in contact komt met gluten, lactose, ei of noten. Om kruisbesmetting te voorkomen worden deze namelijk in een aparte friteuse gebakken.

De frituur ligt (zoals de naam wellicht doet vermoeden) in Bevel, een deelgemeente van Nijlen in de Kempen. Het dorpje kreeg in 2010 nog een onderscheiding van de Vlaamse Overheid als 'Mooiste dorp van de Kempen'. Zo, zo. Ideaal om op een zonnige zondagavond een bezoekje te brengen. Half maart buiten frietjes eten in het zonnetje, ik voel me bijna geneigd om allerlei berichten met #summervibes, #happiness en #goodvibes op social media te posten. Bijna.

Mijn frieten zijn quasi perfect: mooi goudbruin gebakken, krokant, niet plat na 5 minuten en erg smaakvol. De huisgemaakte tartaarsaus is zalig lekker en ook de Bicky Chicken is foutloos. Daarom heb ik geen andere keuze dan hen te belonen met een hoge score. Ik neem mijn spreekwoordelijke hoed af voor wat die 2 jonge gasten doen. Hier word je blij van.

Kleintje: € 2,00 Tartaar: € 1,00 Bicky Chicken: € 3,30
  = € 6,30  

Pluspunten: gulle porties, allergenenvrije snacks, snelle bediening
Minpunten: beperkte zitplaatsen binnen

Capaciteit: 4 binnen + 12 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 19/20

frietf