Booischot – Spoor 11

Booischot – Spoor 11

Bezocht op: 29/08/21

Treinramp en frietjes van Spoor 11

Adres:
Professor August Lodewijckxstraat, 2221 Booischot

Ma – di: gesloten
Wo – zo: 11u – 13u30 en 16u30 – 21u

Al meer dan 2 jaar op onze lijst en eindelijk is het zo ver: ons frituurbezoek aan Spoor 11. Deze frituur bevindt zich – hoe kan het ook anders – vlak naast de spoorlijn Lier-Aarschot en het station van Booischot. Booi-waar? Booischot is een deelgemeente van Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen, vlak tegen de grens met Vlaams-Brabant. De rest van de toeristische informatie moeten we u helaas verschuldigd blijven.

Het interieur van de frituur is modern en oogt fris met verzorgd tafelmeubilair en zelfs een lederen zitbank. De zaak is vanbinnen niet gigantisch groot, maar wel gezellig. Het aanbod is vrij uitgebreid, met heel wat items uit eigen keuken: warme schotels, gourmetburgers, pasta tot zelfs croques. De volledige kaart vind je hier op hun bestelpagina. Omdat de verse hamburgers zo verleidelijk klinken, besluiten we zowel de Smokey Louise (€ 10,50) als de Treinramp te bestellen.

Zoals op de afbeelding bovenaan te zien is, worden de frietjes in combinatie met de hamburgerplank in een frietmandje geserveerd. Dat is op zich een leuke touch, maar heeft als klein nadeel dat het vet niet geabsorbeerd wordt door papier of karton, zoals bij een frietzak of bakje. De frietjes zijn zonder meer correct gebakken, met een lekker krokant korstje aan. Het leuke assortimentje mini-hamburgers (oftewel sliders) op de plank gaat er vlotjes in, dus ook weinig tot geen opmerkingen over de hamburgers. De prijs voor het geheel (hamburgers en frietjes) tikt al snel aan, maar gezien het werk en de kwaliteit wel te verantwoorden.

 Kleintje: € 2,20 Mayo: € 1,00 Treinramp: € 17,00
  = € 20,20  

Pluspunten: ruim aanbod, smakelijk assortimentje burgers
Minpunten: qua prijs iets duurder dan gemiddeld

Capaciteit: 16 binnen, 16 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 4/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 17,5/20

frietf