Halle (Zoersel) – Frituur De Pier

Halle (Zoersel) – Frituur De Pier

Bezocht op: 03/12/18

friet + pier beef

Adres:
Halle-Dorp 119, 2980 Halle

Ma / di / do: 16u30 – 22u
Wo: gesloten
Vr: 11u30 – 14u en 16u30 – 01u
Za: 16u30 – 01u
Zo: 11u30 – 14u en 16u30 – 22u30

Ik ben niet zo'n fan van de winter en de bijhorende gure dagen. Je wordt dan namelijk al zowat gedwongen om het grootste deel van de dag ergens binnen te spenderen, dus werd het die dag urenlang rondkijken in interieur- en meubelwinkels. Onze zoektocht naar een goeie sofa en salontafel moesten we bij het vallen van de avond staken, maar de zoektocht naar de beste frituren werd resoluut verdergezet. Via Facebook werd enkele dagen daarvoor Frituur De Pier in Halle als suggestie opgegeven. Nota: het betreft hier het Antwerpse Halle, deelgemeente van Zoersel.

Vanwaar komt nu de naam van deze frituur? Wel, Halle wordt ook wel eens 'het pierendorp' genoemd, een verwijzing naar een lokaal verhaaltje. De zandgrond was naar verluidt vroeger zo schraal dat er niets op wou groeien en er dus ook geen pieren in de grond leefden. Dit had volgens de legende als gevolg dat de dorpelingen een pier niet konden herkennen toen deze toch eens opdook. Enfin, het exacte verhaal kan je in een uitgebreidere (en wellicht ook veel betere) versie lezen.

Eventjes de frituur googelen en wat blijkt? Frituur De Pier werd dit jaar bij de wedstrijd van Het Nieuwsblad verkozen als beste frituur van Zoersel. In 2017 was die eer nog weggelegd voor De Grote Goesting. Dit beloofde dus een heel interessant bezoekje te worden. De kritische blik werd geactiveerd, de broeksriem werd een gaatje losser gezet en natuurlijk werd er druk genoteerd op de smartphone. Het aanbod leek al zeker oké, met naast een ruim assortiment frituursnacks (waaronder veggie) ook koude schotels en een stuk of 9 hamburgers.

De Beef Burger van het huis is een schot in de roos: het hamburgervlees is sappig en de garnituur bestaat uit ijsbergsla, lichtpikante saus, gefrituurde ajuin, kaas, tomaat en spek tussen een krokant wit broodje. Wat het extra fijn maakt, is dat men gul is geweest met het gebakken spek, waarvoor hulde. Onze frieten zijn quasi perfect gebakken, blijven lang krokant en hebben een aangename smaak. De stoofvleessaus (€ 2,00) is tenslotte ook dik in orde.

Wannes, je bent van harte bedankt voor de aanbeveling!

 Kleintje: € 2,20 Mayo: € 0,70 De Pier Beef: € 5,50
  = € 8,40  

Pluspunten: gulle porties, topfrieten, lekkere burgers
Minpunten: minder geschikt voor groepen

Capaciteit: 12 binnen, 8 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf