Herentals – Frituur Marist

Herentals – Frituur Marist

Bezocht op: 05/03/17

Adres:
Rode-Kruisstraat 38, 2200 Herentals

Ma – di: gesloten
Wo – do: 16u – 22u
Vr – zo: 16u – 23u

Frituur Marist is een jonge frituur in het centrum van Herentals. De zaak opende haar deuren in november 2015 en heeft op korte tijd al veel Kempische harten voor zich gewonnen. Iedere week bieden ze andere suggestiesnacks aan, iets wat je niet zo vaak tegenkomt bij frituren. Daarnaast zijn er de specialiteiten van het huis, zoals de varkenswangen (€ 4,80) en de huisgemaakte loempia's (€ 3,80). Het is zondagavond, dus staat er al een rij wachtenden voor ons. Een koppel heeft blijkbaar half Herentals uitgenodigd, want hun bestelling bestaat uit een stuk of 14 familiepakken en een karrenvracht aan 'vlezekes'. De bediening blijft er opvallend rustig onder en slaagt erin om de rij klanten aan een redelijk tempo af te werken.

Na een klein halfuurtje is het eindelijk onze beurt om te bestellen. De ambachtelijke curryworst wekt mijn nieuwsgierigheid, dus wordt de Bicky Burger vanavond opzij geschoven. Als extraatje bestel ik nog een potje stoofvleessaus, kwestie van eens goed te testen welk vlees we hier in de kuip hebben. Letterlijk dan. En kijk, ik word niet teleurgesteld: de stoofvleessaus is goed van consistentie en meer dan behoorlijk op smaak gebracht. De ambachtelijke curryworst heeft een aangenaam rokerige smaak en is lekker sappig. En de frietjes? Die zijn mooi gebakken en de puree vanbinnen smaakt heerlijk. Mijn vriendin proeft de huisgemaakte vegetarische loempia's, die zijn ook een schot in de roos.

Herentals, de historische hoofdstad van De Kempen, heeft met Frituur Marist een pareltje op haar grondgebied. Met een score van 18,5/20 kan deze frituur zich wel meten met gelauwerde zaken zoals De Bosrand, De Blauwe Frituur en De Frietboetiek. De kans is dus reëel dat een krant binnenkort zal koppen dat de beste frituur van het land in Herentals ligt.

Kleintje: € 1,70 Mayo + stoofvleessaus: € 0,70 + € 1,80 Ambachtelijke curryworst: € 3,20
  = € 7,40  

Pluspunten: leuke specialiteiten van het huis, gevarieerd aanbod
Minpunten: populaire frituur, dus een wachtrij is niet abnormaal

Capaciteit: 16 + kinderhoekje
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf