Overijse – Frituur S-Bocht

Overijse – Frituur S-Bocht

Bezocht op: 04/02/18

S-Bocht burger, frieten, tartaar

Adres:
Justus Lipsiusplein 17, 3090 Overijse

Ma: gesloten
Di – do: 12u – 14u en 17u30 – 22u
Za – zo: 17u30 – 22u

Het was al 2 maanden geleden sinds we nog eens een zaak in de provincie Vlaams-Brabant bezochten, dus besloten we het weekend af te sluiten met een bezoek aan Frituur S-Bocht in Overijse. De gemeente Overijse bevindt zich in het hart van de Druivenstreek, maar daarvoor zijn we uiteraard niet gekomen. Enige praktische info waar je iets meer aan hebt: parkeerplek vind je op het Justus Lipsiusplein aan de Sint-Martinuskerk.

Op het menu staan zo'n 25 hamburgers, waarvan 7 burgers van het huis. We zijn dicht bij Brussel en Wallonië, dus de mitraillette in alle varianten is ook aanwezig. De rest van het aanbod oogt vrij klassiek, al moet wel vermeld worden dat de samurai- en tartaarsaus huisgemaakt zijn. Voor een volledig overzicht kan je terecht op de website van Frituur S-Bocht. Er zijn 2 kassarijen waar we kunnen aanschuiven om onze bestelling door te geven. Het is eigenlijk niet overdreven druk, maar hierdoor gaat het extra goed vooruit. Daarbovenop is het niet lang wachten tot het eten klaar is, ik schat amper 4 minuten. Alvast punten voor snelheid, nu nog checken hoe het zit met de kwaliteit.

Onze puntzakken zijn rijkelijk gevuld met heerlijke krokant gebakken frietjes. De portiegrootte is dus dik oké, de smaak en structuur van de frietjes zijn wat ons betreft uitstekend. Tijd om de S-Bochtburger onder de loep te nemen: deze bevat gefrituurd hamburgervlees, sla, ajuin, tomaat, cheddar en lichtpikante saus. Ook hierover valt er weinig te klagen. De huisgemaakte tartaar heeft een gladde structuur en bevat lente-ui in plaats van witte ajuin. Het is best een frisse en luchtigere afwisseling voor de klassieke tartaarsaus; ik vermoed ergens dat er yoghurt of crème fraîche werd toegevoegd.

Wil je een topfrituur uit je buurt inzenden als suggestie? Volg dan deze link, vul het formulier in, en wie weet zie je binnenkort de review op onze website verschijnen!

Weetjes:

  • Vorig frituurbezoek in Vlaams-Brabant: Frituur Fantasia in Herent (05/11/17).
  • 2 frituren in Vlaams-Brabant halen dezelfde score, slechts 1 doet beter.
  • De 15e Vlaams-Brabantse frituur op de website.
 Kleintje: € 2,20 Tartaar: € 0,80 S-Bochtburger: € 3,80
  = € 6,80  

Pluspunten: snelle bediening, topfrieten
Minpunten: eerder gericht op vleesliefhebbers

Capaciteit: 36
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf