Peer – Frituur Den Capitol

Peer – Frituur Den Capitol

Bezocht op: 28/04/19

den capitol peer

Adres:
Lindedorp 39, 3990 Peer

Ma: 16u30 – 22u
Di: gesloten
Wo – zo: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 22u

Het is voor deze website van belang om grondig het kaf van het koren te scheiden. Over het hele land zijn er duizenden frituren, maar voor onszelf is het essentieel om op voorhand de zaken eruit te pikken die mogelijk dat tikkeltje beter zijn dan al de rest. Bovendien mag een favoriete activiteit of bezigheid geen sleur of routine worden. Voor de recensie van Den Capitol in Peer hebben we dan ook onze tijd genomen, want dat verdiende het ook. Het zijn frituren zoals deze die ervoor zorgen dat alles boeiend blijft.

De zaak beschikt over een eigen parking, waarbij je aan de linkerzijde van het gebouw dient op te rijden. Aan de voorzijde is een groot overdekt terras met een dertigtal plaatsen, binnen kan er nog eens 25 man plaatsnemen. Wat staat er zoal op het menu? Eerst en vooral zijn er de verschillende combo's, zoals friet special/stoofvlees/videe/pita enzovoort. Ook zijn er diverse warme schotels met linnergras (steppegras), koude/warme broodjes en gourmetburgers (te verkrijgen in 180g of 350g).

Qua portiegrootte heb je in deze frituur niet te klagen: het bakje is goed gevuld met krokant gebakken frietjes; qua smaak zijn deze ook zeker in orde. De Bicky Cheese is verzorgd afgewerkt en het broodje werd daarbij goed opgewarmd, getuige de grillsporen op de bovenkant. De huisgemaakte stoofvleessaus (€ 2,50) is een aangename verrassing. Bij Limburgse frituren is het stoofvlees doorgaans een pak zoeter dan elders, maar bij Den Capitol ervaren we dit allerminst. De donkere saus heeft een mooie binding en bevat stukjes ajuin en vlees, zoals we het graag hebben. Jummie.

Was Frituur Den Capitol een ritje van anderhalf uur waard? Absoluut. De score van 18,5 op 20 wordt bij deze met alle plezier toegekend.

 Kleintje: € 2,20 Mayo: € 0,70 Bicky Cheese: € 3,20
  = € 6,10  

Pluspunten: heel goed stoofvlees, vlotte bediening
Minpunten: volledig aanbod met prijzen enkel in het foldertje

Capaciteit: 25 binnen + 30 (overdekt terras)
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: mix van dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 4,5/5
Service: 5/5
Keuzemogelijkheid: 4/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf