Sint-Antonius – Frituur De Grote Goesting

Sint-Antonius – Frituur De Grote Goesting

Bezocht op: 02/08/17

Toog van Frituur De Grote Goesting

Adres:
Handelslei 56/1, 2980 Sint-Antonius

Ma: gesloten
Di – do: 16u30 – 22u
Vr: 11u30 – 14u en 16u30 – 22u
Zo: gesloten

De maand augustus zetten we in met Frituur De Grote Goesting, een frituurbezoek waar ik al een tijdje naar uitkeek. Deze zaak ligt in Sint-Antonius (Zoersel) op de Handelslei, een stuk van de gewestweg N12 tussen Turnhout en Antwerpen. Frituur De Grote Goesting bevindt zich bovendien slechts 450 meter van mijn werk, maar jammer genoeg is de frituur enkel op vrijdag ook 's middags open. De voorbije 2 jaar ben ik er al meermaals 's avonds frieten gaan afhalen, telkens met grote tevredenheid.

Frituur De Grote Goesting bestaat al bijna 11 jaar en werd vorig najaar nog vernieuwd. De kenmerken van het huis: een vlotte bediening, royaal gevulde puntzakken, een resem eigen hamburgers en enkele speciale sauzen. Stoofvlees, goulash en warme curry worden vers bereid. Het volledige aanbod vind je hier terug.

Er was een klein misverstandje in de bestelling geslopen, waardoor we slechts 1 puntzak met frieten kregen. Gelukkig werd dit snel en met een glimlach opgelost. In deze frituur worden de frietjes in rundervet voorgebakken en vervolgens in palmolie afgebakken. Het resultaat mag er zijn: de frietjes zijn perfect krokant, mooi van kleur en hemels lekker. Het broodje van de Bicky Burger is lekker warm en de garnituur is compleet. Ook de huisgemaakte tartaarsaus mag er best wezen.

Mensen vragen me wel eens wat mijn persoonlijke top 20 tot dusver is. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar deze zaak hoort er zeker bij.

Weetjes:

  • De 25e Antwerpse frituur op de website.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Antwerpen: Frituur Den Horst in Retie (21/07/17).
  • De frituur haalde op een haar na de hoogste score van allemaal.
 Kleintje: € 2,30 Tartaar: € 1,10 Bicky: € 3,20
  = € 6,60  

Pluspunten: vriendelijke bediening, stevige porties, heerlijke frietjes
Minpunten: weinig zitplaats (eerder afhaalfrituur)

Capaciteit: 8 binnen, 4 buiten
Betalen met Bancontact: nee
Frituurvet: dierlijk en plantaardig vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

frietf