Sint-Katherina-Lombeek – Frituur Loemek

Sint-Katherina-Lombeek – Frituur Loemek

Bezocht op: 16/07/17

frieten, bicky en gehaktbal

Adres:
Kapelleveld 1, 1742 Sint-Katherina-Lombeek

Ma: 17u – 22u
Di – wo: gesloten
Vr: 11u30 – 13u30 en 17u – 23u
Za – zo: 17u – 23u

'Frituur Loemek | Het frituuriaal orgasme in Sint-Katherina-Lombeek'. Met zo'n slogan maak je me natuurlijk erg nieuwsgierig, dus kon een frituurbezoek niet lang uitblijven. Sint-Katherina-Lombeek is een deelgemeente van Ternat en ligt in het Pajottenland, de streek ten westen van Brussel. In het plaatselijke dialect wordt de gemeente uitgesproken als 'Loemek', vandaar de naam van deze frituur. De zaak ligt achter het plein aan de kerk, waar je gemakkelijk je auto eventjes kunt parkeren.

Op het menu staan 8 Bicky's, 9 speciale broodjes van het huis, een redelijk assortiment frituursnacks en ook enkele interessante verse bereidingen. Huisgemaakt stoofvlees, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent kosten hier bijvoorbeeld € 4,00. Als klap op de vuurpijl kan je hier ook de Britse klassieker fish & chips (€ 7,00) bestellen!

Bij Frituur Loemek worden de frieten tweemaal in ossewit gebakken. Het resultaat mag er zeker zijn: de frieten zijn nagenoeg perfect gebakken en bovendien overheerlijk van smaak. De verse tartaar bevat een zeer frisse toets (wat zure room?) en is evenwichtig samengesteld. Het broodje van de Bicky Burger is lekker krokant geroosterd, wat een meerwaarde is. De Bicky bevat bovendien alle ingrediënten en dat stemt me gelukkig.

Als extraatje koos ik een gefrituurd 'plat balleke' (€ 2,00). Deze gehaktbal is vanbinnen nog lekker sappig en de smaak neemt me even terug in de tijd, naar de gehaktballen van mijn oma zaliger. Een groter compliment kan ik niet geven.

Weetjes:

  • De 4e frituur op deze website waar in ossewit gebakken wordt.
  • Vorig frituurbezoek in de provincie Vlaams-Brabant: Villa de Frit in Leuven (11/06/17).
  • Nog maar 5 andere frituren behaalden dezelfde score.
 Kleintje: € 2,30 Tartaar: € 1,00 Bicky: € 2,90
  = € 6,20  

Pluspunten: zalig lekkere frietjes, snelle bediening
Minpunten: beperkt vegetarisch aanbod

Capaciteit: 22
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 5/5

Totaalscore: 19/20

frietf