Tisselt – Frituur Daan

Tisselt – Frituur Daan

Bezocht op: 19/01/20

Bicky cheese en kleine friet

Adres:
Beekstraat 33, 2830 Tisselt

Ma: 17u – 22u
Di: gesloten
Wo – do: 17u – 22u
Vr: 11u30 – 13u30 en 16u30 – 22u
Za – zo: 17u – 22u

Al meer dan 3 jaar krijgen we zowat wekelijks suggesties toegestuurd of raden vrienden en kennissen hun favoriete zaken aan. Frituur Daan is er zo eentje die al een paar jaar op 'de wachtlijst' stond. Mensen uit de streek en toevallige passanten beschrijven deze zaak als een van de beste frituren uit de regio, wat natuurlijk onze interesse wekt. Dat schept ook wel hoge verwachtingen, maar tot nu toe hebben we nog maar heel zelden een teleurstelling meegemaakt. Naast de (hoofd)vestiging in Tisselt kan je ook terecht bij Frituur Daan in Blaasveld, maar bij dit filiaal kan je enkel online bestellen en ter plaatse komen afhalen. Het is maar dat er geen vergissingen gebeuren, hé.

Bon, over naar het eten! De koeltoog oogt vanavond opvallend stevig gevuld, maar netjes. Wat staat er bij Daan op het menu? We vinden onder andere de klassieke frituursnacks terug, hamburgers in een XL-maatje, 2 verse hamburgers en klassieke warme bereidingen zoals stoovlees, videe, balletjes in tomatensaus en goulash. Een tafeltje hebben we zo voor het uitkiezen, het overgrote deel van de andere aanwezige klanten komt namelijk afhalen. We merken op dat enkele lege tafeltjes rondom ons nog wat vuil zijn, maar even later proper worden gemaakt. Hygiëne: check.

Na een correcte wachttijd gaat de tafelbuzzer af, het personeel is bij het doorgeven van je bestelling ook erg vriendelijk in de omgang. Over de portiegrootte valt er al zeker niet te klagen, je zou het kunnen omschrijven als 'een normale portie met nog een goei schepke erbovenop'. Je krijgt mooi gebakken en smakelijke frieten en ook de Bicky Cheese werd correct bereid. Tenslotte de huisgemaakte tartaar: die wijkt een beetje af van het klassieke recept, maar is za-lig lekker. Hier kom je als frietliefhebber graag voor terug. Vooraf waren de verwachtingen hoog, maar die werden dus absoluut ingelost. Chapeau!

 Kleintje: € 2,40 Tartaar: € 1,80 Bicky Cheese: € 3,70
  = € 7,90  

Pluspunten: zeer goede friet, vlotte bediening
Minpunten: beperkter vegetarisch aanbod

Capaciteit: 30 binnen, 30 buiten
Betalen met Bancontact: ja
Frituurvet: dierlijk vet

Frietjes: 5/5
Service: 4,5/5
Keuzemogelijkheid: 4,5/5
Prijs-kwaliteitsverhouding: 4,5/5

Totaalscore: 18,5/20

frietf